28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Δημοσκόπηση Marc: Πιάνει το 33% η Νέα Δημοκρατία

Ειδήσεις Ελλάδα

Έρευνα της εταιρείας Marc, η οποία διενεργήθηκε τις αμέσως για το «ΘΕΜΑ», δείχνει πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να κλειδώσει στο ποσοστό του 33,12% -ποσοστό που πέτυχε στις προηγούμενες ευρωεκλογές- και δίνει προβάδισμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δεύτερη θέση.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 16,4% (μέση τιμή) και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ ΜΕ 12,1%.

Η Ελληνική Λύση με ποσοστό 8,7%, 7,5% του ΚΚΕ, με 4,6% η Πλεύση Ελευθερίας, 3,6% είναι η Νίκη, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δίνουν μάχη για το 3%.

Το γεγονός, όμως, ότι αφενός μόλις μία εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία ένας στους δέκα ψηφοφόρους δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει την επιλογή ψήφου που θα κάνει και αφετέρου οι περισσότεροι εκλογικοί αναλυτές παραδέχονται την έλλειψη των επιστημονικών εργαλείων που θα τους επιτρέψουν να προσδιορίσουν με ακρίβεια την έκταση την οποία θα έχει το φαινόμενο της αποχής, αφήνει περιθώρια για ενδεχόμενες μεταβολές των τελικών επιδόσεων.

Πρόθεση ψήφου

Ποιον πολιτικό εμπιστεύεστε

Αναφορικά με τον πολιτικό αρχηγό που εμπιστεύονται οι πολίτες για να αναλάβει το τιμόνι της χώρας ο αρχηγός της Ν.Δ. πιάνει το 37,8%.

Ακολουθούν πολύ πίσω ο κ. Κασσελάκης με 10,6%, ο κ. Βελόπουλος με 7,1%, ο κ. Ανδρουλάκης με 7%, ο κ. Κουτσούμπας και η κυρία Κωνσταντοπούλου με 4,9% και έπονται με ισχνά ποσοστά οι υπόλοιποι αρχηγοί.

Όπως φαίνεται από τα ευρήματα, ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος που κερδίζει την εμπιστοσύνη περισσότερων πολιτών από εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα του.

Συσπειρώσεις-Διαρροές

Οι αναποφάσιστοι

Αναλυτές της Marc επιχείρησαν να ακτινογραφήσουν τις ενδεχόμενες επιλογές των αναποφάσιστων, αλλά οι απαντήσεις που πήραν μάλλον δεν οδήγησαν σε πλήρη αποσαφήνιση των προθέσεων της συγκεκριμένης δεξαμενής.

Αν και η πλειοψηφία απάντησε ότι αμφιταλαντεύεται μεταξύ δύο επιλογών, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτώμενους (44,8%) απέφυγαν να απαντήσουν. Από όσους απάντησαν, το 10,7% υπέδειξε τη Ν.Δ., το 8,7% την Ελληνική Λύση, το 4,1% το ΠΑΣΟΚ, το 3% το ΚΚΕ, το 2,7% τη Νέα Αριστερά, το 2,4% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2% το ΜέΡΑ 25 και τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται ακόμη χαμηλότερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό