31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Δημοσκόπηση Marc: Ανησυχητικά μηνύματα για την αποχή – Καλά κρατεί το θρίλερ για 4η θέση και ουρά

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 15 μονάδες παραμένει η διαφορά που χωρίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 με το ποσοστό των αναποφάσιστων, λίγο πριν από την κάλπη να καταγράφεται στο 9,9%.  Το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση με 9,8% ενώ η Ελληνική Λύση παραμένει τέταρτο κόμμα με 7,3% πάνω από το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 7%. Συνολικά πέντε κόμματα φαίνεται πως θα δώσουν τη μάχη για το 3%.

Marc / ANT1 

Marc / ANT1 

Στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος η ΝΔ βρίσκεται στη μέση τιμή στα ποσοστά του 2019 με 33% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,6% και το ΠΑΣΟΚ με 11,7%. Εκτός από την Πλεύση Ελευθερίας που, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καταγράφεται στο 4,6% και τη ΝΙΚΗ στο 3,6%, τρία κόμματα βρίσκονται μία «ανάσα» από το 3%: Το ΜέΡΑ25, η Φωνή Λογικής και η Νέα Αριστερά με ποσοστά από 2,4% έως 2,8%

Marc / ANT1

Marc / ANT1
Με χαμηλές συσπειρώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ 

Ενδιαφέρουν παρουσιάζουν για τις συσπειρώσεις και τις διαρροές καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά, δεδομένου πως μας χωρίζουν μόλις δυο ημέρες από τις εκλογές της Κυριακής με ποσοστό, 64,3% και 59,6% αντίστοιχα. Η ΝΔ φθάνει στο 71,9% έχοντας όμως σημαντικές διαρροές προς την περιοχή των αναποφάσιστων όπως και προς άλλα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές σε ποσοστό 8,2% προς τη Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ 8,7% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 4,3% προς τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου. 

Marc / ANT1

Marc / ANT1

Marc / ANT1
Με «γαλάζιο» χρώμα η αδιευκρίνιστη ψήφος 

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση καταγράφεται ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό – 36,5% – στην αδιευκρίνιστη ψήφο προερχόμενο από τη ΝΔ. Αντίστοιχα τα ποσοστά για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι στο 18,5% και 13,5%. 

Marc / ANT1

Marc / ANT1

Aν και το 93,7% από όσους θα ψηφίσουν δηλώνουν απόλυτα ή σχεδόν βέβαιοι για το τι θα ψηφίσουν, εντούτοις πτώση παρουσιάζει ο δείκτης της σημαντικότητας των ευρωεκλογών με το ποσοστό μάλιστα όσων τις θεωρούν ελάχιστα ή και αδιάφορες να αυξάνεται στο 19,5% από 15,2% τον Μάϊο. 

Marc / ANT1
H δημοσκόπηση της Marc όπως παρουσιάστηκε από τον ΑΝΤ1 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό