18.9 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Δημοσκόπηση GPO: Πήρε… πόντους το ΠΑΣΟΚ μετά την εσωκομματική κάλπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως λειτούργησε θετικά για τους ψηφοφόρους, με το Κίνημα να εμφανίζει αυξημένα τα ποσοστά του, στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου, ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως διαφωνούν με την απόφαση για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρική κούρσα. 

Άνοδος για ΠΑΣΟΚ, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Star

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 26,5%, έχοντας διαφορά 12,2 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι στην δεύτερη θέση, έχοντας ωστόσο ανεβάσει το ποσοστό του στο 14,3%. Πτώση στα ποσοστά του καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποχωρεί στην πέμπτη θέση με 7,6%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 8,3% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 8,1%. Στην έκτη θέση -σταθερά- βρίσκεται η Φωνή Λογικής με 4,4% και ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας (3,6%), ΝΙΚΗ (3%), Νέα Αριστερά (2%) και Μέρα 25 (1,5%). Στο 15,7% καταγράφονται οι αναποφάσιστοι.

Ψήφος εμπιστοσύνης σε Ανδρουλάκη

Πηγή: Star

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 60,4% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετη άποψη έχει 33,7%.

Το 48,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αυτή η εκτίμηση ανεβαίνει στο 77,3%.

Δυσαρέσκεια για τον αποκλεισμό Κασσελάκη

Πηγή: Star

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 55,4% διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ το 42% συμφωνεί.

Το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον Στέφανο Κασσελάκη να είναι υποψήφιος ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό