16.8 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Δημοσκόπηση Alco: Παίζει χωρίς αντίπαλο η ΝΔ – Ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ, κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Χωρίς… αντίπαλο φαίνεται πως συνεχίζει να παίζει η κυβερνώσα παράταξη. Σε νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα Δευτέρα (21/10), ένας στους δύο ερωτηθέντες απάντησαν ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει ικανή αντιπολίτευση. Παρότι οι πολίτες δείχνουν να μην είναι ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο (μόλις το 19% απαντά «πολύ/αρκετά»), εν τούτοις εμφανίζονται να πιστεύουν πως δεν υπάρχει κανένα κόμμα αυτή τη στιγμή στην αντιπολίτευση που να εμφανίζεται ικανό να προσφέρει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, 49% απαντούν «κανένα», ενώ 21% λέει το ΠΑΣΟΚ, 6% την Ελληνική Λύση και από 5% ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.  

Στη δημοσκόπηση της Alco, που έγινε για λογαριασμό του Alpha, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία είναι στην πρώτη θέση και διατηρεί τη διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 25%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 15,3% και η Ελληνική Λύση είναι στην τρίτη θέση με 9,3%. Στο 8,6% εμφανίζεται το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατρακυλήσει στο 6,5%! Η Φωνή Λογικής έχει 4,1%, η Νίκη 3,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,3%, η Μέρα25 2,8%, Άλλο 4% και Αναποφάσιστοι 15,3%.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι ψηφοφόροι του κόμματος όσο και το γενικό σύνολο, απαντάει ότι διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να «ακυρώσει» την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, 59% απαντούν «όχι» (δεν συμφωνούν) ενώ στο ίδιο ερώτημα, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το ποσοστό είναι στο 44%.

Μάλιστα, στην ερώτηση αν πιστεύουν ότι «η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα οδηγούσε σε νέα εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ», οι ψηφοφόροι του κόμματος απαντούν «ναι» σε ποσοστό 57%.

Στο ερώτημα αν θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ «βγήκε ενισχυμένο, αποδυναμωμένο ή δεν άλλαξε κάτι από τις διαδικασίες εκλογής προέδρου», μόλις ένας στους τέσσερις (25%) εκτιμά ότι το κόμμα βγήκε ενισχυμένο. Αντίθετα 58% απαντά «πως δεν άλλαξε κάτι». Για την εικόνα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ελαφρώς ενισχυμένος μετά την εσωκομματική κάλπη. Για το 25% είναι «ίδιο καλή» ενώ για το 16% «καλύτερη». Το 33% απαντά «ίδιο κακή» και 7% «χειρότερη». 

undefined

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό