22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημοσκόπηση: Πώς αξιολογούν τη διαχείριση της πανδημίας οι πολίτες – «Ναι» στις παρελάσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι λένε οι πολίτες για τη διαχείρηση της πανδημίας – «Σωστή ή μάλλον σωστή», έκρινε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων την απόφαση να γίνουν οι παρελάσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

«Θετικά ή μάλλον θετικά» αξιολόγησε την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%).

Με βάση την κομματική προέλευση, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Δυσαρεστημένοι από την διαχείριση της πανδημίας, παρουσιάστηκαν όσοι δήλωσαν πως δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

«Σωστή ή μάλλον σωστή», έκρινε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων την απόφαση να γίνουν οι παρελάσεις, ανεξαρτήτως αν οι ίδιοι έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή όχι.

Στο ερώτημα αν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό όσοι δεν το έχουν κάνει, η μεγάλη πλειοψηφία εμφανίζεται αρνητική.

Στη δημοσκόπηση της Marc όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ρωτήθηκα για το αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο.

Το 26% είπε πως προγραμματίζει ή σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, ενώ το 74% απάντησε πως δεν θα το κάνει.

Όσο για το ποιο κόμμα ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι, η δημοσκόπηση έδειξε: 12,8% Νέα Δημοκρατία, 18,9% ΣΥΡΙΖΑ, 1,8% ΚΙΝΑΛ, 3,5% ΚΚΕ, 18,6% Ανεξάρτητοι Έλληνες, 3,7% ΜέΡΑ 25, 1% Χρυσή Αυγή, 1,9% Έλληνες για την Πατρίδα, 7,3% άλλο κόμμα. Το 23,1% δεν έχει αποφασίσει, ενώ αποχή ή άκυρο απάντησε το 8%.

Για το ποιες χώρες θεωρούν οι Έλληνες φιλικές προς την Ελλάδα (η απάντηση ήταν πολλαπλή): 70,2% Γαλλία, 35,9% ΗΠΑ, 19% Ρωσία, 14,2% Σαουδική Αραβία, 10,3% Κίνα, 7,6% Μεγάλη Βρετανία, 4% Γερμανία.

Όσο για τις χώρες από τους οποίους θέλουμε επενδυτές: 43,3% ΗΠΑ, 37% Γαλλία, 28,8% Σαουδική Αραβία, 22,4% Κίνα, 22% Ρωσία, 12,3% Γερμανία, 9,6% Μεγάλη Βρετανία.

Τέλος, στο ερώτημα «Από ποιες χώρες θέλουμε επενδυτές;», ψηλά στις προτιμήσεις εμφανίζονται ΗΠΑ, Γαλλία, Σαουδική Αραβία, Κίνα και Ρωσία.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο .

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ασελγούσε στα ανίψια του επί 4 χρόνια και βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του

Σωτήρης Λαφαζάνης: Πώς έγινε το μοιραίο τροχαίο – Γιατί θα γίνει νεκροψία

Καιρός: Έρχεται νέο πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από Πέμπτη – Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές ()

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό