20.2 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024

Δημοσίευσε βίντεο με τον Γιαχία Σινουάρ να καταφεύγει σε τούνελ πριν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Βίντεο με τον δολοφονημένο ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, λίγο πριν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, έδωσε στην δημοσιότητα ο στρατός του Ισραήλ.

Όπως φαίνεται από το βίντεο, ο Γιαχία Σινουάρ τη νύχτα πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου καταφεύγει σε ένα τούνελ μαζί την οικογένειά του, μεταφέροντας εξοπλισμό.

🎥DECLASSIFIED FOOTAGE:

Sinwar hours before the October 7 massacre: taking down his TV into his tunnel, hiding underneath his civilians, and preparing to watch his terrorists murder, kindap and rape. pic.twitter.com/wTAF9xAPLU

— LTC Nadav Shoshani (@LTC_Shoshani) October 19, 2024

Σύμφωνα με το ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, το βίντεο ανασύρθηκε από τη Γάζα πριν από αρκετούς μήνες.

«Ακόμη και την παραμονή πριν από τη βάναυση σφαγή, ο Σινουάρ ήταν απασχολημένος με την επιβίωσή του και την επιβίωση της οικογένειάς του», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του IDF, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σε μια συνέντευξη Τύπου όπου δείχνει το βίντεο, μιλώντας πρώτα στα εβραϊκά και στη συνέχεια μιλώντας στα αγγλικά.

“Killing Sinwar is the result of a year of operational and intelligence efforts to bring him and other Hamas leaders to justice. Sinwar has been eliminated, but our mission is not over.”

Watch IDF Spokesperson RAdm. Daniel Hagari’s statement regarding the impact of eliminating… pic.twitter.com/INbLoMWBJx

— Israel Defense Forces (@IDF) October 19, 2024

«Λίγες ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ και η οικογένειά του διέφυγαν μόνοι τους στο τούνελ». Για ώρες, λέει, «πήγαιναν πέρα ​​δώθε με σάκους με τρόφιμα, νερό, μαξιλάρια, μια τηλεόραση, στρώματα και άλλες προμήθειες για μια μακρά διαμονή».

«Ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του, ενώ έστειλε τρομοκράτες για τη δολοφονική επίθεση σε παιδιά, γυναίκες και άνδρες του Ισραήλ», προσθέτει ο Χαγκάρι.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό