20.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δημοπρατείται μια αγωνιστική Ferrari 550 GT1

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s θα βγάλει στο σφυρί την ερχόμενη εβδομάδα μια αγωνιστική Ferrari 550 GT1, με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης να κυμαίνεται μεταξύ 1,8 και 2,2 εκατ. ευρώ.

Το αγωνιστικό έχει αριθμό πλαισίου 115811 και αγοράστηκε αρχικά από τον Andrew Garbagnati. Ο πρώτος αγώνας του αυτοκινήτου ήταν στο πρωτάθλημα GT της FIA, το 2001, στην πίστα της Monza. Πίσω από το τιμόνι κάθισαν οι Emanuele Naspetti και Domenico “Mimmo” Schiattarella, με το πλήρωμα να μην βλέπει την καρό σημαία εξαιτίας ενός προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης.
Σε επόμενους αγώνες της ίδιας χρονιάς στις πίστες του Brno και του Magny-Cours, το συγκεκριμένο αγωνιστικό τερμάτισε στην πέμπτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, για να ακολουθήσει μια ακόμα πέμπτη θέση στο Silverstone. Στον αγώνα στην πίστα του Zolder στο Βέλγιο, το πλήρωμα κατέκτησε την pole position, χωρίς να την μετουσιώνει σε νίκη.

Έπειτα, το αυτοκίνητο αγωνίστηκε στις 24 ώρες στο Spa, εκκινώντας από την δεύτερη θέση, αλλά αποσύρθηκε μετά από μόλις έξι ώρες με ένα σπασμένο στρόφαλο.
Το 2002, η συγκεκριμένη 550 GT1 έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν αλλά αγωνίστηκε (αν και εγκατέλειψε) στους τρεις τελευταίους αγώνες. Την επόμενη χρονιά συνέχισε να συμμετέχει στο Ιταλικό πρωτάθλημα GT, κατακτώντας δύο νίκες στο A1-Ring.
Συνολικά, το αυτοκίνητο πήρε τρεις νίκες στο Ιταλικό πρωτάθλημα GT και τερμάτισε στην τρίτη θέση, και κατά την θητεία του στην γειτονική χώρα το οδήγησε περιστασιακά και ο Toto Wolff.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό