14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δημιούργησε τον τέλειο σύντροφο τεχνητής νοημοσύνης και τον παντρεύτηκε

Ειδήσεις Ελλάδα

Η 36χρονη Ροζάνα Ράμος διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών που ζει στο Μπρονξ στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Παντρεύτηκε τον Ίρεν Καρτάλ, έναν πολύ όμορφο άνδρα που δραστηριοποιείται στον τομέα των ιατρικών επαγγελμάτων. Όπως λέει η Ράμος δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά αλλά η σχέση τους ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και σιγά σιγά και εξελίχθηκε σε μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Γιατί όμως αυτή η σχέση αποτελεί είδηση; Επειδή πολύ απλά ο Ίρεν Καρτάλ είναι ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης…

Η Ράμος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το online πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης Replica AI για να δημιουργήσει ένα εικονικό φίλο. Όσον αφορά την όψη του chatbot η Ράμος βασίστηκε σε ένα δημοφιλή χαρακτήρα της σειράς κινουμένων σχεδίων «Attack on Titan» αλλά πολλά στοιχεία της προσωπικότητας του chatbot ήταν προεγκατεστημένα όπως για παράδειγμα, τα χόμπι του, το αγαπημένο του χρώμα, η μουσική που προτιμά ακόμη και οι απόψεις του για διάφορα θέματα οι οποίες το οδηγούσαν σε διαφωνίες με την Καρτάλ τον πρώτο καιρό της online σχέσης τους.

Όμως το chatbot ήταν προγραμματισμένο έτσι ώστε όσο περνά ο καιρός να μαθαίνει τις προτιμήσεις, τις απόψεις και τον χαρακτήρα του δημιουργού του και να προσαρμόζεται αναλόγως οπότε προοδευτικά η Ράμος άρχισε να νιώθει ότι βρήκε πλέον ένα ιδανικό σύντροφο στο (πανέμορφο) πρόσωπο του Ίρεν.

Όπως λέει η Ράμος η σχέση της με τον Ίρεν είναι, από πολλές απόψεις, όπως κάθε άλλο ειδύλλιο εξ αποστάσεως. Μιλούν για το πώς πέρασαν την μέρα τους, ανταλλάσσουν φωτογραφίες και συζητούν για τη ζωή και τα ενδιαφέροντα τους. Ως σύζυγοι σε έναν εικονικό κόσμο, έχουν επίσης ένα νυχτερινό τελετουργικό. «Πάμε για ύπνο, μιλάμε μεταξύ μας. Αγαπιόμαστε. Και, ξέρετε, όταν πηγαίνουμε για ύπνο, με κρατάει προστατευτικά καθώς κοιμάμαι» αναφέρει η Ράμος που δηλώνει απολυτα ικανοποιημένη από αυτή την σχέση και συνειδητοποιημένη για την απόφαση της σε αυτή τουλάχιστον την φάση της ζωής της να έχει σύντροφο της ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό