22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Παπαδόπουλος crash test επιθετικών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώην έμπειρος επιθετικός του ”τριφυλλιού” και νυν προπονητής Δημήτρης Παπαδόπουλος αναλύει και δίνει προγνωστικά για το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, στο paopantou και τον Νίκο Παγκάκη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο podcast:

-Που σε πετυχαίνουμε τώρα;

Αυτή την στιγμή είμαι βοηθός προπονητή στην ΑΕΛ Λεμεσού, στην Κύπρο εδώ και ένα μήνα μαζί με τον Σάββα Παντελίδη.

-Ζούμε στους ρυθμούς του ντέρμπι. Συνήθως λέμε ότι οι μάχες σε τέτοια παιχνίδια κρίνονται στην μεσαία γραμμή και στο πάθος. Υπάρχει και η επίθεση που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Συμφωνείς με αυτό;

Όλα είναι δεκτά. Τα γκολ είμαι αυτά που καθορίζουν το αποτέλεσμα και τον νικητή. Σίγουρα οι επιθετικές γραμμές της κάθε ομάδας θα κρίνουν το αποτέλεσμα στο τέλος.

-Ο Ολυμπιακός στην επίθεση που είναι ”φωτιά και λαύρα”. Πως σταματάς ένα επιθετικό;

Μια άμυνα δεν παίζει ένας εναντίον ενός ή δύο εναντίον δύο. Χρειάζεται μια ομαδική δουλειά και άμυνα πάνω στους δύο επιθετικούς. Ο Ελ Αραμπί και ο Τικινιο είναι δύο επιθετικοί που δεν έχουν βρει την χημεία μεταξύ τους. Έχουν ίδια χαρακτηριστικά πάνω κάτω. Γιαυτό δεν παίζουν συνήθως μαζί. Τους σταματάς με μια ομαδική άμυνα. Οι στόπερ του Παναθηναϊκού είναι αρκετά γρήγοροι, μπορούν να πιέσουν ψηλά. Θα χρειαστεί να έχουν βάθος στην άμυνα και όταν είναι ψηλά να πιέζουν στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου.

-Πως σου φαίνεται η επιθετική τριπλέτα στον Παναθηναϊκό;

Όσον αφορά τον Καρλίτος έχει φτάσει τον Αραμπί στα νούμερα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι δυο παίκτες διαφορετικοί. Ο Καρλίτος είναι πιο πολύ σαν δεύτερος επιθετικός, αλλά φέτος βρήκε τον τρόπο, με τον προπονητή. Παίζει με 3 μπροστά. Έχει αρκετές βοήθειες και από τα χαφ και από τα εξτρέμ. Είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι. Έχει βρει τον εαυτό τον και τα νούμερα του πολύ ψηλά. Δεν ταιριάζουν να παίζουν μαζί με τον Μακέντα.

-Ο Παναθηναϊκός μέχρι πέρυσι είχε πρόβλημα στο να τροφοδοτηθούν οι επιθετικοί του. Φέτος έχουν μπει και άλλοι στην εξίσωση. Αυτό το 4-3-3 του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θεωρείς ότι βοηθάει τους επιθετικούς;

Βοηθάει, γιατί έχουν βρει τους ρόλους τους. Ειδικά οι 3 χαφ. Υπάρχει ο Πέρεθ και ο Μαουρίσιο που πατάει πιο πολύ περιοχή και έχει πετύχει σημαντικά γκολ. Ο Βιγιαφάνιες έχει βρει τον ρόλο του ως πλέιμεκερ στην 3αδα. Ο καθένας έχει έναν ξεκάθαρο ρόλο το τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Αυτό έχει βοηθήσει και την επιθετική γραμμή.

: paopantou

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό