21.2 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεύτερη απόπειρα κατά Τραμπ: Αυτό είναι το όπλο του ύποπτου – Φωτογραφίες από πειστήρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Φωτογραφίες από το τυφέκιο τύπου SKS που λέγεται ότι θα χρησιμοποιούνταν στη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, που αποτράπηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές δικαστικές αρχές.

Νωρίτερα, το CNN αποκάλυψε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν τη Δευτέρα (23/09), που ενοχοποιούν τον Ράιαν Ρουθ ως τον ενορχηστρωτή της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ. 

United States District Court Southern District Of Florida/Handout via REUTERS

Το σημείωμα στο οποίο έδινε στίγμα των προθέσεών του να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ εντόπισαν οι αρχές των ΗΠΑ. Πρόκειται για στοιχείο που ενοχοποιεί τον συλληφθέντα Ο Ράιαν Ρουθ, 58 ετών. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η επιστολή παραδόθηκε στο σπίτι ενός μάρτυρα αρκετούς μήνες πριν από το περιστατικό της 15ης Σεπτεμβρίου στη Φλόριντα. Ο Ράιαν Ρουθ, 58 ετών, αναμένεται να παρουσιαστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Φλόριντα αργότερα τη Δευτέρα.

Οι διωκτικές και δικαστικές αρχές στη Φλόριδα δημοσιοποίησαν και την πρώτη σελίδα της χειρόγραφης επιστολής που ενοχοποιεί τον Ράιαν Ρουθ. «Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά απέτυχα. Προσπάθησα για το καλύτερο και έδωσα ό,τι μπορούσα. Εναπόκειται σε εσάς τώρα να ολοκληρώσετε τη δουλειά και θα προσφέρω 150.000 δολάρια σε όποιον μπορεί να ολοκληρώσει τη δουλειά» σημείωνε, μεταξύ άλλων, ο συντάκτης του γράμματος.

United States District Court Southern District Of Florida/Handout via REUTERS

Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκε και ένας χάρτης του γηπέδου γκολφ στο οποίο, η 6η τρύπα που βρίσκεται κοντά στη νοτιοανατολική γωνία, φέρεται ότι θα επιχειρούνταν η αποτραπείσα απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία και πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

United States District Court Southern District Of Florida/Handout via REUTERS
Τα ενοχοποιητικά στοιχεία

Εισαγγελείς δήλωσαν επίσης πως όταν ο Ρουθ συνελήφθη αυτόν τον μήνα, στο αυτοκίνητό του βρέθηκε μια χειρόγραφη λίστα ημερομηνιών του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου όπου ο Τραμπ είχε εμφανιστεί ή αναμενόταν να εμφανιστεί. Ανέφεραν πως η έρευνα στα αρχεία του κινητού τηλεφώνου του έδειξε πως οι συσκευές είχαν εντοπιστεί από πύργους κινητής τηλεφωνίας κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ όπου έλαβε χώρα το συμβάν και στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο όπου ζει ο Τραμπ.

Ο Ρουθ κατηγορείται για κατοχή πυροβόλου όπλου ως καταδικασμένος για κακουργηματική πράξη και κατοχή πυροβόλου όπλου με κατεστραμμένο σειριακό αριθμό. Θα ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες.

Πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service) των ΗΠΑ εντόπισε το όπλο και πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του Ρουθ, με αποτέλεσμα ο ύποπτος να διαφύγει, σύμφωνα με την καταγγελία. Ο Ρουθ συνελήφθη αργότερα σε αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε πως ο Ρουθ δεν πυροβόλησε στο γήπεδο γκολφ και δεν είχε στο οπτικό του πεδίο τον Τραμπ που βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη γνωστοποιήσει το κίνητρο του συμβάντος, το οποίο σύμφωνα με το FBI διερευνάται ως προφανής απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Ρουφ έχει ποινικό ιστορικό. ‘Ηταν ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας και είχε δώσει συνέντευξη για την προσπάθειά του να στρατολογήσει Αφγανούς για να πολεμήσουν κατά της ρωσικής εισβολής.

Σε ένα βιβλίο που εξέδωσε ο ίδιος το 2023, ο Ρουθ έγραψε πως το Ιράν είναι «ελεύθερο να δολοφονήσει τον Τραμπ» επειδή απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από μια διεθνή πυρηνική συμφωνία για την Τεχεράνη όταν ήταν πρόεδρος.

Τον Δεκέμβριο του 2002, ο Ρουθ είχε καταδικαστεί στη Βόρεια Καρολίνα για κατοχή όπλου που προκαλεί μαζικό θάνατο και καταστροφή. Είχε καταδικαστεί επίσης για κατοχή κλεμμένων αγαθών το 2010, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία.

Δεδομένα κινητού τηλεφώνου έδειξαν πως ο Ρουθ μπορεί να περίμενε στην περιοχή σχεδόν 12 ώρες — περίπου από τις 2.00 π.μ. έως τη 1:30 μ.μ. — όταν εντοπίστηκε το όπλο, σύμφωνα την ποινική δίωξη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό