28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δευτεραθλήτρια στα 50μ. ελεύθερο η Νόρα Δράκου – Πανελλήνιο ρεκόρ και… Παρίσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Νόρα Δράκου φτιαγμένη από… ασήμι! Η Ελληνίδα κολυμβήτρια έγραψε ιστορία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Σερβία, παρά τις καιρικές συνθήκες. Η 32χρονη κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, στο πλαίσιο του αγωνίσματος των 50 μέτρων ελεύθερο.

Μάλιστα, δεν έμεινε μονάχα εκεί. Μπορεί για τρία δευτερόλεπτα να μην… άρπαξε το χρυσό μετάλλιο από την Ουγγαρέζα, Πέτρα Σενάσκι, αλλά πραγματοποίησε πανελλήνιο ρεκόρ! Για την ακρίβεια, ο καλύτερος χρόνος που είχε σημειωθεί σε εθνικό επίπεδο ήταν το 24.89″. Η Νόρα Δράκου όμως, σημείωσε το 24.59″ στο Βελιγράδι. Μάλιστα, με αυτή την επίδοση είναι και με… την βούλα στο αεροπλάνο για το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024.

Για την ιστορία, αυτό είναι το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο της 32χρονης Ελληνίδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Σερβία. Η Δράκου βγήκε δεύτερη και στα 50 μέτρα ύπτιου.

Νωρίτερα, είχαμε ακόμη μία ελληνική συμμετοχή. Αυτή την φορά αναφερόμαστε στο αγώνισμα των 200 μέτρων πεταλούδας, στο οποίο έδωσε το «παρών» ο Απόστολος Σίσκος. Ο 19χρονος κολυμβητής είχε κατακτήσει και εκείνος ένα ασημένιο μετάλλιο, αλλά στο πλαίσιο των 200 μέτρων ύπτιου. Στα 200 μέτρα πεταλούδας, ο Έλληνας τερμάτησε στην 5η θέση, με χρόνο 1:56.44′, μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από το να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23. Συγκεκριμένα, εκείνος είναι που έθεσε τον καλύτερο χρόνο στην χώρα μας, την Παρασκευή (21/06).

Πρώτος ολοκλήρωσε ο Ούγγρος, Κριστόφ Μίλακ. Ο χρόνος του άγγιξε το 1:54.43′ και ήταν η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που βρέθηκε στην κορυφή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό