22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δες όλες τις λεπτομέρειες του McLaren Solus GT

Ειδήσεις Ελλάδα

Την περασμένη εβδομάδα η McLaren παρουσίασε το Solus GT, ένα μονοθέσιο hypercar αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας που βασίζεται στο Ultimate Vision GT που παρουσίασε το 2017 για το Gran Turismo Sport. Ο Manny Khoshbin βρέθηκε σε μια αντιπροσωπεία της McLaren και άνθρωποι της εταιρίας μας περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια το νέο hypercar.
Μόλις 25 τέτοια θα κατασκευάσει η βρετανική εταιρία και ήδη όλα έχουν πουληθεί. Κίνηση παίρνει από έναν ατμοσφαιρικό V10 5.200 κ.εκ κινητήρα που τον κατασκεύασε η Judd Power και αποδίδει 840 άλογα με 650 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο ζυγίζει λιγότερο από 1.000 κιλά, ο κινητήρας του στροφάρει έως τις 10.000 σ.α.λ, με το αυτοκίνητο να παράγει περισσότερα από 1.200 κιλά κάθετης αεροδυναμικής δύναμης.
Ο κινητήρας συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο σειριακό κιβώτιο που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μοντέλο της McLare και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα άνω των 322 χλμ/ώρα.

Ο κάθε ιδιοκτήτης ενός Solus GT θα έχει κάθισμα ειδικά προσαρμοσμένο στο σώμα του, ενώ θα παίρνει δώρο μια αγωνιστική στολή εγκεκριμένη από την FIA, ένα κράνος και σύστημα HANS για την προστασία του αυχένα του.
Οι ζάντες του είναι μονομπούλωνες, διαστάσεων 18″, με τον κινητήρα να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πλαισίου -για πρώτη φορά σε ένα μοντέλο της McLaren- και έτσι δεν απαιτούνται πρόσθετες δομές ή υποπλαίσια εκτός του carbon monocoque πλαισίου.
Πολλά από τα μέρη του Solus GT είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο και έχουν εκτυπωθεί τρισδιάστατα, με τα φρένα να αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες και carbon δίσκους.
Οι παραδόσεις του Solus GT θα ξεκινήσουν το 2023, με την McLaren να μην ανακοινώνει την τιμή του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό