20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δες το Pininfarina Battista να πιάνει 358 χλμ/ώρα, σημειώνοντας νέα παγκόσμια ρεκόρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Automobili Pininfarina έκανε γνωστό ότι το Battista έσπασε μια σειρά από ρεκόρ ταχύτητας στις εγκαταστάσεις δοκιμών Natrax της Ινδίας, που έγιναν πριν λίγες ημέρες.

Τώρα, θα δεις ένα που δημοσιεύτηκε χθες με τον τρόπο που επιτεύχθηκαν αυτά τα ρεκόρ, και πιο συγκεκριμένα το Battista -φορώντας τα Michelin Pilot Sport Cup 2R ελαστικά- έγινε το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο στο 1/4 του μιλίου (402 μέτρα) και στο 1/2 μιλίου (804 μέτρα), καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα του VBox, το πρώτο ολοκληρώθηκε σε 8,55 δευτ. και το δεύτερο σε 13,38 δευτ. Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ για το 1/4 του μιλίου του είχε το Rimac Nevera με 8,58 δευτ.

Πίσω από το τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού ιταλικού hypercar ήταν ο οδηγός εξέλιξης της Pininfarina, Stefano Costa, ενώ στις δοκιμές συμμετείχαν και δημοσιογράφοι του Autocar Ινδίας, καθώς στόχος της εταιρίας ήταν να παρουσιαστεί ότι η εξαιρετική απόδοση του αυτοκινήτου είναι προσβάσιμη σε όλους τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς.

Επιπλέον, έγιναν δοκιμές για επίτευξη τελικής ταχύτητας για το Battista από τους δημοσιογράφους του παραπάνω μέσου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τα Pilot Sport Cup 2 ελαστικά της Michelin. Ο Hormazd Sorabjee κατάφερε να δει με ευκολία ταχύτητα 358,03 χλμ./ώρα στην πίστα, επισκιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην Ινδία των 332 χλμ./ώρα, με την Renuka Kirpalani να “πιάνει” τα 357,10 χλμ./ώρα, σημειώνοντας το ρεκόρ για την ταχύτερη Ινδή οδηγό στον κόσμο.

Και τα δύο αυτά ρεκόρ ταχύτητας επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ινδίας (FMSCI), τον ινδικό αθλητικό οργανισμό που συνδέεται με τη FIA.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό