16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Δες τι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Εσύ τι έχεις κάνει αδερφέ μου;» ρωτά τον Τούρκο πρόεδρο

Να εισβάλει στα ελληνικά νησιά προκαλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τα όρια με τις δηλώσεις του.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, την Παρασκευή (1/7) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε έναν ακραίο ισχυρισμό, δίνει το παράδειγμα της Κύπρου και απευθύνεται στον Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας του πως «Δες τι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο. Εσύ τι έχεις κάνει αδερφέ μου;».

«Ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ είχε ανακοινώσει ότι “από αυτή την ώρα οι μονάδες μας είναι στα εδάφη της Κύπρου για να προστατέψουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων”. Είπε πως “έκαναν απόβαση στα εδάφη της Κύπρου. Τελείωσε!” Έτσι το έμαθε όλος ο κόσμος. Εκείνη η συμπεριφορά ήταν σωστή ή η τωρινή τους συμπεριφορά είναι σωστή;», είπε αρχικά ο Κιλιτσντάρογλου.

«Όταν καταπατούσαν τα 18 νησιά, όταν στρατιωτικοποιούσαν τα νησιά που δεν πρέπει να στρατιωτικοποιούνται σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, όταν εγώ το 2017 στη συνάντηση του κόμματος δήλωνα “Φίλε! Γιατί δεν λες τίποτα;”, κανείς δεν είπε τίποτα, ούτε έκανε κάτι και τώρα λέει “γιατί τα στρατιωτικοποιείτε;” Που ήσουν αδερφέ μου; Τώρα το έμαθες αυτό;» συμπλήρωσε.

Μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα ο Κιλιτσντάρογλου είχε κατηγορήσει πρόεδρο της Τουρκίας για ελαστικότητα απέναντι στην Ελλάδα αποκαλώντας τον νταή και πως δεν κάνει τίποτα για τα νησιά “υπό κατοχή”».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό