25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Δεν χτυπήσαμε την ανθρωπιστική ζώνη Αλ Μαουάσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ισραηλινός στρατός διέψευσε το βράδυ της Τρίτης ότι έπληξε μια «ανθρωπιστική ζώνη» στη δυτική Ράφα, λίγες ώρες αφότου η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γάζας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε καταυλισμό εκτοπισμένων.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ «σε αντίθεση με τις αναφορές των τελευταίων ωρών, δεν έπληξαν την ανθρωπιστική ζώνη Αλ Μαουάσι», ανέφερε ο στρατός στην ανακοίνωσή του.

Η ζώνη αυτή είχε οριστεί ως καταφύγιο για τους εκτοπισμένους στη Ράφα, αφού ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη αυτή, στις 7 Μαΐου.

Καταδικάζει ο ΠΟΥ

Περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν γιατί η μεταφορά ασθενών από τη Λωρίδα της Γάζας έχει σταματήσει εντελώς από τότε που άρχισαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα πριν από τρεις εβδομάδες, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του.

Ο ΠΟΥ ζητά εδώ και καιρό μια πρόσβαση που θα επιτρέπει την απομάκρυνση περισσοτέρων βαριά ασθενών ή τραυματιών από το παλαιστινιακό έδαφος που μαστίζεται από τον πόλεμο.

Καθώς χιλιάδες Παλαιστίνιοι χρειάζεται επειγόντως να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ελάχιστοι έως τώρα έχουν λάβει τη σχετική άδεια.

Από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου να βομβαρδίζει την πόλη της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, «όλες οι μεταφορές ασθενών σταμάτησαν απότομα, που σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν αναμένοντας την ιατρική περίθαλψη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό