22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν χρειάζεται καραντίνα, μόνο μάσκα, για όσους εκτέθηκαν στο co

Ειδήσεις Ελλάδα

Στροφή έκανε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) απαλλάσσοντας τα σχολεία και τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ από την υποχρέωση να απαιτούν καραντίνα για όσα ανεμβολίαστα άτομα έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό.

Οι μαθητές μπορούν να παραμείνουν στην τάξη τους αυτό το φθινόπωρο εάν έχουν εκτεθεί στον Co, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες.

 Τα CDC δικαιολόγησαν τις αλλαγές τώρα, επειδή ο εμβολιασμός και οι λοιμώξεις έχουν εξασφαλίσει σε πολλούς Αμερικανούς κάποιο βαθμό προστασίας ενώ υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες, εμβόλια και ενισχυτικά για τη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας.

Έτσι κι αλλιώς πολλοί Αμερικανοί έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό πρακτικές ασφαλείας όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, η καραντίνα και η χρήση μάσκας

 Πολλοί επιστήμονες επαίνεσαν τις νέες κατευθυντήριες γραμμές ως μια ρεαλιστική προσέγγιση για τη μακροχρόνια διαβίωση με τον ιό.

Οι νέες «οδηγίες»

Τα CDC, που πλέον δίνουν βαρύτητα στην «ατομική ευθύνη» δεν συνιστούν την τήρηση απόστασης δύο μέτρων από τους άλλους, παρότι προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρεύβουν οι πολυσύχναστοι χώροι.

 Τα άτομα που εκτίθενται στον ιό δεν πρέπει πλέον να μένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένα ή όχι, αν και θα πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες και να υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον ιό την 5η ημέρα, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές. 

Ωστόσο, οι συμβουλές του CDC για τους θετικούς στον Co δεν έχουν αλλάξει: Η κατευθυντήρια γραμμή  είναι  να απομονώνονται  για τουλάχιστον πέντε ημέρες. Όσοι είχαν μέτρια ή σοβαρή νόσηση ή είναι ανοσοκατεσταλμένοι, πρέπει να απομονώνονται μέχρι τη 10η ημέρα.

ίδιες παραμένουν και οι οδηγίες σχετικά με τις μάσκες. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό