20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση απέλασης Ελλήνων διπλωματών από την Ρωσία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ διαμηνύει πως η Ελλάδα τηρεί στάση αρχής, με γνώμονα το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

Έντονη λύπη για την απόφαση των ρωσικών αρχών για την κήρυξη οκτώ στελεχών της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, καθώς και του γενικού προξενείου στη Μόσχα, ως personae non grata εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών, δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση των ρωσικών αρχών για την απέλαση μελών του προσωπικού ελληνικής διπλωματικής και προξενικής αρχής στη Ρωσία, τα οποία, διακρινόμενα για τον επαγγελματισμό τους και υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελούσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις των Συμβάσεων της Βιέννης για τις Διπλωματικές και Προξενικές Σχέσεις.

Παράλληλα, διαμηνύει πως η Ελλάδα τηρεί στάση αρχής, με γνώμονα το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Εν κατακλείδι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι εξυπακούεται ότι η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα, καθώς και οι προξενικές αρχές στη Ρωσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια με όλα τα μέσα στη διάθεση τους προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό