21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δεν υποχωρεί από την αντίθεση του για την πώληση F-16 στην Τουρκία ο Μενέντεζ – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιμένει στην αντίθεση του όσον αφορά την πώληση νέων F-16 στην Τουρκία ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Άντριου Ντεζιντέριο, συντάκτης του Politico για θέματα εθνικής ασφάλειας και διπλωματίας των ΗΠΑ, σε συζήτηση που είχε με τον Μενέντεζ,  αμερικανός γερουσιαστής του κατέστησε σαφές ότι «δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από την αντίθεσή του για την πώληση F-16 στην Τουρκία».

NEW: Menendez tells me the Foreign Relations Committee is eyeing a business meeting NEXT WEEK to vote on a resolution of ratification for Finland and Sweden to join NATO.

Η ατζέντα του Ερντογάν, το τουρκικό παρακράτος και η Αθήνα

— Andrew Desiderio (@AndrewDesiderio) July 12, 2022

Απαραίτητη η συναίνεση Μενέντεζ

«Ο Μπάιντεν είπε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πως υποστηρίζει την πώληση F-16 στην Τουρκία, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την έγκριση των Μενέντεζ και Ρις» αναφέρει σε σχόλιο του στο τουίτερ ο Ντεζιντέριο.

Ο δημοσιογράφος του Politico συζήτησε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, με τον Μενέντεζ να αναφέρει ότι η Επιτροπή «σκοπεύει να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να ψηφίσει την επικύρωση της ένταξης» τους.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη και μετά τη συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επανέλαβε τη θέση του ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να ικανοποιήσουν το αίτημα της Τουρκίας για τα F-16, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πειστεί και το Κογκρέσο του οποίου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό