18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν υπάρχει τρόπος να θέσει η Τουρκία θέμα κυριαρχίας των νησιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι είπε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

H βουλευτής και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στην ΕΡΤ για τα ελληνοτουρκικά, την «λάθος στρατηγική» του ΝΑΤΟ έναντι της Τουρκίας, το ενδεχόμενο εκλογών, την «δεδομένη» υποστήριξη των Ευρωπαίων και την εικόνα της χώρας που «λειτουργεί», με τους τουρίστες να αυξάνονται την ώρα που «καταρρέει ακόμη και το Χίθροου».

«’Απαντες έχουν πέσει πάνω στην Τουρκία για να μην αρνηθεί την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και θα γίνουν όλες οι προσπάθειες για να αλλάξει γνώμη. Δεν υπάρχει τρόπος να θέσει η Τουρκία θέμα κυριαρχίας των νησιών και όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν στέκει. Είναι ένα ρητορικό σχήμα, επί της ουσίας εκτός πραγματικότητας αλλά και καλή προεκλογική πλατφόρμα γι’ αυτό και βλέπουμε συναγωνισμό Ερντογάν – αντιπολίτευσης ποιος θα διεκδικήσει περισσότερα νησιά», είπε η κυρία Μπακογιάννη.

«Οι ίσες αποστάσεις του ΝΑΤΟ είναι λάθος πολιτική»

Το ΝΑΤΟ πάγια ακολουθεί πολιτική Ποντίου Πιλάτου και είναι τελείως λάθος η στρατηγική του Γενς Στόλτενμπεργκ που πιστεύει ίσως ότι η Τουρκία θα καμφθεί εάν τηρηθούν ίσες αποστάσεις με την Ελλάδα. Ορθώς η επιστολή Μολυβιάτη επισημαίνει ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να να λαμβάνει θέσεις τέτοιου είδους όταν η ρητορική της Τουρκία είναι πλέον σαφώς απειλητική και όχι απλώς εμπρηστική.

«Δεν πιστεύω ότι ηθελημένα η Τουρκία θα προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο»

Ο πρώτος στόχος του Ερντογάν είναι η Συρία, τον καίει στα σύνορα, ενώ θέλει να επιστρέψουν 1 εκατομμύριο Σύριοι πρόσφυγες. Ο πρώτος στρατιωτικός του στόχος είναι θύλακας αντιστασιακών που ο Τούρκος πρόεδρος αποκαλεί τρομοκράτες του PKK.

H Tουρκία είναι μεγάλη χώρα με εκρηκτικά σύνορα από τη Συρία ως τη Μαύρη θάλασσα και τα συμφέρονται είναι μεγάλα., σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν είναι προς τα ελληνικά συμφέροντα να χαθεί η Τουρκία από τη Δύση»

Γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί η Τουρκία στον δυτικό κόσμο αλλά ο Ερντογάν την απομακρύνει όλο και πιο πολύ. Ωστόσο ο Ερντογάν θα πρέπει να επιλέξει , δεν έχει μεγάλα χρονικά περιθώρια να παίζει αυτό το παιχνίδι ούτε με την Ευρώπη ούτε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε.

«Τεράστια διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας η στάση των Ευρωπαίων εταίρων»

Η υποστήριξη των Ευρωπαίων αυτή τη στιγμή είναι δεδομένη και στην επίσκεψη που έκανε ο κ. Τσίπρας στις Βρυξέλλες θα αντελήφθη κε εκείνος ποια είναι η αντίδραση. Αλλά κανένας μας δεν έχει ψευδαισθήσεις Η Ευρώπη ταλανίζεται από την ενεργειακή κρίση και δεκάδες άλλα θέματα, ο Μακρόν δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση, ο Ντράγκι έχει μπροστά του κατά πάσα πιθανότητα εκλογές ενώ αρχίζει να απειλείται πολλαπλώς η εσωτερική συνοχή της Ευρώπης, είπε η κυρία Μπακογιάννη.

«Σας διαβεβαιώνω ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα βάλει την πατρίδα πάνω από το κόμμα»

«Ο πρωθυπουργός για να πάρει την απόφαση για εκλογές εντός του 2022 θα σταθμίσει πάρα πολλές παραμέτρους μια εκ των οποίων είναι η Τουρκία. Χάρη στον κ. Τσίπρα η Ελλάδα θα περάσει μετά βεβαιότητας δύο μήνες με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η απλή αναλογική είναι δεδομένη, υπάρχει στο Σύνταγμα. Αν οι πρώτες εκλογές γίνουν με απλή αναλογική, σημαίνει ότι θα υπάρξουν δεύτερες και ενδιάμεσα υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η τοξικότητα του κλίματος που διαμορφώνεται από την αντιπολίτευση δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας.Σας διαβεβαιώνω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει την πατρίδα πάνω από το κόμμα. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι εύκολο πράγμα. Η Ελλάδα χρειάζεται γρήγορες αποφάσεις και χρειάζεται και γρήγορα να δημιουργηθεί η επόμενη κυβέρνηση», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα γιατί η χώρα πήγε καλά

Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λειτουργεί γιατί δεν απολύθηκε κόσμος. Βλέπετε να καταρρέει το Χίθροου και στην Φρανκφούρτη να μην μπορείς να πάρεις βαλίτσα, ενώ στην Ελλάδα έρχονται τουρίστες γιατί τα πράγματα λειτουργούν. Ελήφθη απόφαση προστασίας των θέσεων εργασίας και σήμερα τα πράγματα λειτουργούν, είπε η κυρία Μπακογιάννη.

‘Ενα πράγμα δεν διακινδυνεύει η κυβέρνηση παρά τις απίστευτες πιέσεις. Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί πάλι την πολιτική χρημάτων που υπάρχουν και δεν τα δίνει η κακή κυβέρνηση Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας, εάν δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο. Καταφέραμε να υπάρχουν επιδοτήσεις στην ενέργεια παρά την πίεση για να κοπούν φόροι κι έρχονται περισσότερες επενδύσεις από όσες είχαμε υπολογίσει γιατί έχουμε εικόνα χώρας με μετρημένη σοβαρή διαχείριση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό