Home Ειδήσεις Ελλάδα Δεν υπάρχει λόγος το ταξίδι της Πελόζι να προκαλέσει κρίση ή σύγκρουση

Δεν υπάρχει λόγος το ταξίδι της Πελόζι να προκαλέσει κρίση ή σύγκρουση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν χαρακτηρίστηκε από την Κίνα ως «εξαιρετικά επικίνδυνη», με το Πεκίνο να κατηγορεί την Πελόζι ότι «παίζει με τη φωτιά». «Όσοι παίζουν με τη φωτιά θα χαθούν από αυτήν», προειδοποίησε το Πεκίνο σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, απάντησε ότι «δεν υπάρχει λόγος αυτή η επίσκεψη να αποτελέσει κίνητρο για κρίση ή σύγκρουση». Μιλώντας μετά την άφιξη της Πελόζι, ο Κίρμπι επανέλαβε ότι το ταξίδι ήταν συνεπές με τη μακροχρόνια πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Κίνας και δεν παραβίαζε την κυριαρχία της χώρας.

Νωρίς την Τετάρτη, η Πελόζι πήγε στο κοινοβούλιο συνάντησε την πρόεδρο της Ταϊβάν, διαβεβαίωνοντάς τη ότι οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψουν το νησί. Η Πελόζι τόνισε ότι ήρθε «ειρηνικά στην περιοχή» και ότι ήθελε να αυξήσει τις κοινοβουλευτικές συναλλαγές μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Ταϊπέι. Επαίνεσε επίσης την Ταϊβάν ως «μια από τις πιο ελεύθερες κοινωνίες στον κόσμο». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευκός Οίκος ήταν ανοιχτός αντίθετος του σε οποιοδήποτε επίσημο ταξίδι στην Ταϊβάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχει δηλώσει ότι ο στρατός το εκτίμησε ως ένα ταξίδι που «δεν είναι καλή ιδέα». 

Ωστόσο, μετά την προσγείωση της Πελόζι, ο Κίρμπι δήλωσε στο CNN ότι η επίσκεψη είναι παρόμοια με προηγούμενα ταξίδια άλλων αξιωματούχων, προσθέτοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από απειλές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version