22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων

Ειδήσεις Ελλάδα

«H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test»

Για την πανδημία, τη μεταδοτικότητα του κορονοϊου, τον αριθμό των παιδιών στις σχολικές αίθουσες και την ελάχιστη βάση εισαγωγής μίλησε στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες για κλείσιμο των σχολείων.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Βέβαια, όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία» δήλωσε η κ. Κεραμέως ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς για τη συνδρομή τους στην τήρηση των πρωτοκόλλων.

«Γίνεται πολύ testing. H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν δωρεάν εφτά τεστ την εβδομάδα (εργαστηριακά rapid και self test)» είπε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι «χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία, γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. Και έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό