24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις για τα νησιά του Αιγαίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή, μιλώντας σε οργάνωση του κόμματός του στην επαρχία Κιζίλτζαχαμάμ. «Δεν τηρήθηκαν υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκία για τα νησιά στην Ελλάδα, για την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ και ένταξη Ελλάδας και Γαλλίας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, από τα σύνορα του Εθνικού Συμφώνου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, από την επιστροφή Ελλάδας και της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ, μέχρι την ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΕ. Σε κανένα από αυτά δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν» τόνισε ο Ερντογάν και συνέχισε:

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα ώστε οι πολίτες μας να μην αισθάνονται αμέτοχοι σε όσα συμβαίνουν και που θα επιτρέψουν σε όλους τους πολίτες μας να αποκτήσουν τις πιο προηγμένες ελευθερίες και υπηρεσίες σε κάθε τομέα. Θα συνεχίσουμε τη δική μας πολιτική μας, τηρώντας την περήφανη στάση μας απέναντι σε όλους τους καταπιεσμένους στον κόσμο όπου κι αν βρίσκονται, από τη Συρία μέχρι το Ιράκ, από τη Λιβύη μέχρι το Καραμπάχ, από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική, από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Μεσόγειο».

«Η μοίρα όσων είναι τυλιγμένοι σε σάπια κοχύλια δεν θα είναι διαφορετική από τη μοίρα όσων λειτούργησαν υπό καθεστώς κηδεμονίας όταν ξεκίνησε ο αγώνας στη Σαμψούντα το 1919» και πρόσθεσε πως «ο δρόμος μας είναι είτε ανεξαρτησία. ή θάνατος» κατέληξε ο τούρκος πρόεδρος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό