29 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα του στην Ευρώπη – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον πρώτο του αγώνα στην Ευρώπη για την περίοδο 2024-2025, έδωσε ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζοντας τη Λιόν στη Γαλλία. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-0 στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της league phase του UEFA Europa League, με δύο γκολ που δέχτηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς δείχνοντας πως ήθελαν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και στο 27′ δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή. Συγκεκριμένα, ο Τολισό έκανε το σουτ από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, με τον Τζολάκη να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 32′, ο Ροντινέι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό πόδι, αλλά ο Περί κατάφερε να διώξει σε κόρνερ βρίσκοντας την μπάλα με τα ακροδάχτυλα. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στη Λιόν, όταν στο 44′ ο Λακαζέτ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Τζολάκης έστειλε ξανά την μπάλα σε κόρνερ. Έτσι έμεινε το 0-0 του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λιόν μόλις στο 47′ είχε δοκάρι, σε σουτ του Λακαζέτ έξω από την περιοχή. Δύο λεπτά μετά ο Ολυμπιακός απάντησε στην ευκαιρία των Γάλλων, όταν ο Γκαρθία «άνοιξε» ωραία την μπάλα στ’ αριστερά για τον Ορτέγκα, ο Αργεντίνος έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Γιάρεμτσουκ το πλασέ από κοντά, με την μπάλα όμως να σταματά επάνω στον τερματοφύλακα της Λιόν.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν συνεχόμενες καλές ευκαιρίες, με τον Τζολάκη να αντιδρά σωστά στην κεφαλιά του Τολισό στο 58′ και στο εξ επαφής πλασέ του ίδιου παίκτη μέσα από την περιοχή στο 64′. Ένα λεπτά μετά όμως, στο 65′, ο Τσερκί μετά από ατομική προσπάθεια από τα δεξιά έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Τζολάκη και άνοιξε το σκορ στο ματς. Ο Κωστούλας στο 70′ προσπάθησε να βάλει ένα υπέροχο γκολ με ανάποδο ψαλίδι μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε λίγο επάνω από την εστία του Περί.

Ό,τι δεν έκανε ο Ολυμπιακός το κατάφερε η Λιόν και στο 71′ ο Μπενράχμα μετά από ασίστ του Ζάχα βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε για το 2-0. Στη συνέχεια οι Πειραίωτες έψαξαν το γκολ, με την κεφαλιά του Τσικίνιο στο 78′ να καταλήγει άουτ, ενώ στο 88′ το αυτογκόλ του Τσαλέτα-Τσαρ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Γουίλιαν στο ξεκίνημα της φάσης.

Έμεινε το 2-0 και πλέον ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League και στις 03/10 την Μπράγκα, επίσης εντός έδρας, για τη 2η αγωνιστική της league phase του UEFA Europa League.

Λιόν (Π. Σέιτζ): Περί, Μέιτλαντ-Νάις, Κλίντον Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (67′ Τέσμαν), Τολισό, Νουαμά (82′ Ντιαβαρά, Τσερκί (68′ Μπενράχμα), Φοφανά (67′ Ζάχα), Λακαζέτ (75′ Μικαουτάτζε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρέτσος (82′ Ντόη), Κάρμο, Πιρόλα (69′ Στάμενιτς), Ορτέγκα, Ροντινέι, Έσε, Γκαρθία (69′ Γουίλιαν), Τσικίνιο (83′ Βέλντε), Γιάρεμτσουκ (60′ Κωστούλας), Ελ Κααμπί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό