31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δεν τα κατάφεραν οι Παίδες στον τελικό – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από μία πολύ καλή σεζόν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οι Παίδες του Ολυμπιακού έφτασαν στο Final Four της Super League Κ15 στη Λαμία και τον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκαν με 1-0 από τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» πιτσιρικάδες παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο του τελικού, δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Στο 16′ της αναμέτρησης ο Σιώζιος μετά από ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά, έκανε το πλασέ και έδιωξε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν και στο 32′ απείλησαν με το μακρινό σουτ του Καλπάκη το οποίο κατέληξε άουτ, ενώ στο 35′ ο Ολυμπιακός είχε άλλη μία καλή ευκαιρία όταν ο Σεφερλής έκανε το σουτ από τα δεξιά της περιοχής του ΠΑΟΚ και ο Νικολαΐδης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του μπόρεσε να σημειώσει το γκολ που έκανε τη διαφορά στον τελικό. Συγκεκριμένα, στο 41′ ο Χαλδέζος έκανε την κίνηση από τ’ αριστερά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» και ο Τοπαλίδης με πλασέ σημείωσε το 0-1. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισορροπήσει, το κατάφερε στα τελευταία λεπτά του τελικού, χωρίς όμως να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης για να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Β. Σπέρτος): Ταβουλάρης, Σιώζιος, Τσαλαπατανάκης, Μάρας, Γούσιος, Γορανίτης (49′ Λαζαρίδης), Αγγελόπουλος (57′ Χριστίδης), Παπαγεωργίου, Σεφερλής (70′ Κωστής), Μωυσιάδης (70′ Μαγλογιάννης), Παναγόπουλος.

ΠΑΟΚ (Σ. Κωνσταντινίδης): Νικολαΐδης, Μίσχος, Δημητρακόπουλος (74′ Σνάουτσνερ), Καλπάκης, Φιλιππιάδης, Γκέρσος, Τοπαλίδης, Λαζαρίδης, Σούβλατζης (52′ Μπούκλας), Τσιάλης, Χαλδέζος.

Σπέρτος: «Στις λεπτομέρειες κρίθηκε ο τελικός, περήφανος για την ομάδα»

Ο προπονητής της ομάδας Παίδων του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπέρτος μετά το τέλος της αναμέτρησης, δήλωσε πως ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και πως είναι περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας του.

«Ήταν ένα παιχνίδι ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, θεωρώ ότι είχαμε δυο-τρεις ευκαιρίες στις οποίες θα μπορούσαμε να σκοράρουμε πρώτοι στον τελικό. Δυστυχώς σταθήκαμε άτυχοι και δεν το καταφέραμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε γκολ στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα. Σε μία άτυχη στιγμή και σε έναν κακό υπολογισμό της αμυντικής μας λειτουργίας δεχθήκαμε το γκολ που έκανε τη διαφορά στον αγώνα. Μετά προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματα της απογοήτευσης και από ένα σημείο και μετά πιστεύω το καταφέραμε. Δημιουργήσαμε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή χωρίς όμως να φτάνουμε στο γκολ της ισοφάρισης. Θεωρώ πως οι λεπτομέρειες ήταν αυτές οι οποίες καθόρισαν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Νιώθω περήφανος για αυτά τα παιδιά. Έχουν δουλέψει αρκετά, όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια στην ακαδημία. Στα μάτια τα δικά μου είναι πρωταθλητές, γιατί έχουν φτιάξει ένα υπέροχο οικογενειακό κλίμα και είμαι σίγουρος πως ο μακροπρόθεσμος στόχος που έχουμε θέσει αρκετά παιδιά απ’ αυτά θα τον υλοποιήσουν και θα προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο και θα απαρτίσουν την επόμενη Κ17, την επόμενη Κ19 και μακάρι να φτάσουν μέχρι την πρώτη ομάδα, για να έχει ο σύλλογος παιδιά από τα σπλάχνα του».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό