20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν σταματάμε χειρουργεία για επείγοντα και σοβαρά περιστατικά – Δεν υπάρχει επιλογή ασθενών  

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν μένει πίσω καμία χημειοθεραπεία»

«Δεν καλούμε τα νοσοκομεία να προβούν σε μείωση τακτικών χειρουργείων, απλώς δίνουμε την άδεια στις διοικήσεις, εφόσον έχουν πολύ μεγάλο φόρτο λόγω της πανδημίας, να μειώσουν – εάν μπορούν – τα χειρουργεία τους όσο χρειαστεί για αυτό το διάστημα που έχουμε πάρα πολλά περιστατικά, ώστε να έχουν όλοι καλή περίθαλψη», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι «δεν μένει πίσω κανένα σοβαρό περιστατικό, δεν μένει πίσω καμία χημειοθεραπεία».

«Μπορούμε να πάμε 20 ή 30 ημέρες αργότερα ένα τακτικό χειρουργείο», ανάλογα με τις ανάγκες κάθε νοσοκομείου, ώστε σε αυτό το διάστημα να έχουν καλή περίθαλψη όλοι οι άλλοι ασθενείς», λέγοντας πως μια αντικατάσταση κεφαλής μηριαίου, ή μια ορθοπεδική επέμβαση για ένα χρόνιο νόσημα, μπορεί να μεταφερθεί για κάποιες ημέρες, χωρίς να αλλάζει κάτι σημαντικά, αφού δεν κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς. «Δεν σταματάμε ένα χειρουργείο για ένα όγκο ή για ένα τροχαίο. Θέλουμε και οι γιατροί να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με ηρεμία για να μην πιέζονται πάρα πολύ και να είναι καλοί και στις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν, και οι ασθενείς να έχουν καλή αντιμετώπιση», υπογράμμισε.

«Δεν πετάμε κανένα “μπαλάκι”, σε κανέναν γιατρό. Είναι απολύτως καθορισμένα τα κριτήρια για τα τακτικά και για τα επείγοντα χειρουργεία. Δεν υπάρχει καμία επιλογή ασθενών. Όλοι οι ασθενείς έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται», ξεκαθάρισε η κ. Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι ο έλεγχος της πανδημίας δεν έχει χαθεί, αλλά έχουμε πάρα πολλά κρούσματα. «Για να μπορέσουμε να τα μειώσουμε πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε. Αν είμαι θετική και δεν προσέχω και τριγυρνάω, θα κολλήσω πολύ κόσμο. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, όλοι πρέπει να προσέχουμε τις επαφές μας», είπε, σημειώνοντας πως οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο.

«Το καλύτερο σενάριο είναι να αρχίσουμε να έχουμε κάμψη από τις αρχές Δεκεμβρίου, το χειρότερο να περάσουμε τα Χριστούγεννα. Για αυτό πρέπει να προσέχουμε», πρόσθεσε επισημαίνοντας πως η βούληση της κυβέρνησης είναι να μην πάμε σε lockdown, γιατί δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη και επομένως δεν έχει κανένα νόημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό