35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, ακούμε την εντολή των πολιτών

Ειδήσεις Ελλάδα

«Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα ενώ, όπως είπε, δεν τον ενδιαφέρει και το επιχείρημα ότι πρόκειται για την ιστορικά μεγαλύτερη διαφορά που έχει υπάρξει ποτέ από το δεύτερο κόμμα σε ευρωεκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο ευρωκοινοβούλιο που θα σχηματιστεί.

«Ξέραμε ότι δεν θα είναι μία εύκολη αναμέτρηση. Οι πολίτες ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν διαφορετικά τη μάχη. Υπήρξαν επίσης πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για μία σειρά από ζητήματα με κυριότερο ίσως την ακρίβεια» είπε ακόμη και πρόσθεσε:

«Προεκλογικά επίσης και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και για την θέση της πατρίδας μας σε αυτήν».

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει το μήνυμα των εκλογέων: «Ακούω τη φωνή και την εντολή των πολιτών», είπε και συνόψισε το μήνυμα των πολιτών στο εξής: «σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο».

Καλύτερη η Ελλάδα του 2027

Πιο αναλυτικά, ο κ. κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι όπως η Ελλάδα του ’24 είναι πολύ καλύτερη από το 2019 έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή, ξεκαθαρίζοντας: «το θέλουμε το μπορούμε και θα το καταφέρουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ πήρε ποσοστό μεγαλύτερο από το άθροισμα των δυο επόμενων κομμάτων, και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που εμπιστεύτηκαν τη ΝΔ για μια ακόμη φορά. Όπως είπε οι ευρωβουλευτές της ΝΔ θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην αποστολή που τους περιμένει, σε ένα Ευρωκοινοβούλιο «που δυστυχώς η άνοδος της Ακροδεξιάς αποτελεί πραγματικότητα και δεν εξαιρείται η πατρίδα μας».

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «το κόμμα μας δεν έφτασε στο στόχο που είχε θέσει και δεν με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών». Είπε ακόμη ότι γνώριζε εξ αρχής ότι αυτή η εκλογική διαδικασία θα ήταν πολύ δύσκολη, και προσέθεσε ότι «οι πολίτες που μας στήριξαν το 2023 ήξεραν ότι δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν διαφορετικά αυτή τη μάχη. Προεκλογικά και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτή».

Ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σίγουρα υπήρξαν πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα της καθημερινότητας τους με σημαντικότερο την ακρίβεια. Σέβομαι την επιλογή τους είτε εκφράστηκε με πρωτοφανή αποχή είτε με επιλογή μικρότερων σχημάτων . Ακούω όμως τη φωνή τους και την ακούω δυνατά» είπε και κατέληξε λέγοντας ότι «στη Γερμανία και τη Γαλλία κραταιά κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν δραματικά. Όμως στην Ελλάδα η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Πενήντα χρόνια από την ίδρυση της η ΝΔ αποτελεί τη μόνη δύναμη στη χώρα που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα στους ταραγμένους καιρούς».

Αφετηρία νέας δυναμικής

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εκλογές αυτές είναι αφετηρία μιας νέας δυναμικής προς το 2027 και «από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και μικρότερες αστοχίες. Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του ’24 είναι πολύ καλύτερη από το 2019 έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Το θέλουμε το μπορούμε και θα το καταφέρουμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό