24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν πέρασε στον τελικό 200μ. ελεύθερο η 14χρονη Τζιβελέκη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη, μόλις στα 14 της χρόνια, πραγματοποίησε την πρώτη της συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η νεαρή κολυμβήτρια συμμετείχε στα 200 μέτρα ελεύθερο S5, στην 2η διαδρομή για τα προκριματικά. Τερμάτισε στην 5η θέση, με χρόνο 3:28.19.

Το εν λόγω αποτέλεσμα δεν της έδωσε την δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματός της. Ωστόσο, η προσπάθειά της ήταν τρομερή και ούσα μόλις 14 ετών, είναι βέβαιο πως μπορεί να πετύχει κάτι μεγάλο.

Η πρώτη ελληνική συμμετοχή στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σημειώθηκε στα 100 μέτρα ύπτιο γυναικών S2, με την 12χρονη Αρετή Σπυρίδου, νωρίτερα την Πέμπτη (29/08). Η κολυμβήτρια αποτελεί το νεότερο μέλος της ελληνικής αποστολής στην Γαλλία και… έσπασε το ρόδι για την χώρα μας με την συγκινητική της παρουσία.

Τερμάτισε στην 6η θέση στο αγώνισμά της, με αποτέλεσμα να μείνει και εκείνη εκτός τελικού. Ωστόσο, εισέπραξε θερμό και δυνατό χειροκρότημα από τους απανταχού θεατές που έδωσαν το «παρών» στο κολυμβητήριο. Ο χρόνος που σημείωσε είναι 3:45.65. Αυτό σημαίνει πως κατέρριψε το προσωπικό της ρεκόρ κατά 5 δευτερόλεπτα σχεδόν! Η καλύτερή της επίδοση πριν από εκείνη στους Παραολυμπιακούς ήταν 3:50.48.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό