27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν ξεχνάμε ό,τι έγινε πριν από 50 χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο Έλληνας πρωθυπουργός, επισκέπτεται σήμερα τη Λευκωσία και συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 50 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής. Είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο ανήμερα της μαύρης επετείου.

«Να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε αυτό που έγινε πριν από 50 χρόνια», τόνισε από το προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο.

«Αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο»

«Είμαι εδώ για να δηλώσω κατηγορηματικά την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο, στην νέα προσπάθεια να επανενωθεί το νησί στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ, για να κλείσει αυτή η πληγή», συμπλήρωσε.

Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «θα έχουμε στο πλευρό μας την ΕΕ», προσθέτοντας ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι.

Ο πρωθυπουργός τόνισε εκ νέου ότι η στήριξη της Ελλάδας θα είναι αμέριστη.

«Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος»

Μισός αιώνας από την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Χωρίς ξένο στρατό κατοχής. Και όπως το θέλει ο ποιητής: «Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος», σημειώνει ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του για τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό