26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Δεν μας κάνει χάρη ο Κασσελάκης με το πόθεν έσχες, είναι υποχρέωση

Ειδήσεις Ελλάδα

«Τα όποια μηνύματα δυσαρέσκειας τα έχω ήδη λάβει και δεν περιμένω το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για να τα εμπεδώσω καλύτερα. Το λέω για όσους θέλουν να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας. Να δουν τη μεγάλη εικόνα και να αφήσουν κατά μέρος τα παράπονα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενόψει της κάλπης της Κυριακής επαναλαμβάνοντας πως όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ τόσο πιο γρήγορα θα τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει σχεδιάσει και για τις οποίες έχει δεσμευτεί. 

«Δεν μας κάνει χάρη ο Κασσελάκης με το πόθεν έσχες»

«Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να κάνει το δικό του πόθεν έσχες θέμα της τελευταίας εβδομάδας, έπρεπε να το είχε καταθέσει, ως νέος αρχηγός. Το δικό μου πόθεν έσχες έχει γίνει φύλλο και φτερό, στοχοποιήθηκα εγώ και η σύζυγός μου και στο τέλος το δικό μου πόθεν έσχες ελέγχθηκε εξονυχιστικά και αρχειοθετήθηκε και με την ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη συζήτηση των ημερών και στη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μετά την παρουσίαση του Excel από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σημείωσε μάλιστα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει χάρη σε κανέναν με την υποβολή του πόθεν έσχες του καθώς αποτελεί, υποχρέωσή του. 

«Πράγματι υπάρχουν δραματικές αλλαγές στο δικό μου πόθεν έσχες, πουλήσαμε το οικογενειακό μας σπίτι στη γλυφάδα, γνωστό και δηλωμένο και στις αρχές και δηλωμένο στο πόθεν έσχες από τη στιγμή που θα κάνουμε εμείς τη δήλωσή μας, με βάση τους κανόνες που θέτει η ίδια η Βουλή» είπε σκωπτικά ο κ. Μητσοτάκης. 

«Γιατί δεν μειώνω τον ΦΠΑ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε για το μείζον της ακρίβειας, αναγνωρίζοντας πως δεν αρκεί η αύξηση των μισθών και απάντησε γιατί δεν μειώνει τον ΦΠΑ: 

«Όποιος την εισηγείται οφείλει να υποδείξει ποιους φόρους θα αυξήσει και ποια επιδόματα θα περικόψει, η μείωση δεν είναι σίγουρο ότι θα ωφελήσει τους πολίτες και είναι πιθανό πως αυτή τη μείωση θα την καρπωθούν οι μεσάζοντες» είπε ο Πρωθυπουργός επικαλούμενος το παράδειγμα του καφέ όπου με μειωμένο ΦΠΑ η τιμή του συνεχίζει την ανηφόρα. 

«Δεν πρόκειται να θέσω σε κίνδυνο τη δημοσιονομική αξιοπιστία της χώρας, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε εποχές που τάζαμε λεφτά που δεν υπάρχουν» είπε ο Πρωθυπουργός. 

«Αντιμεταρρυθμιστική δύναμη το ΠΑΣΟΚ» 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» με κονδύλια τα οποία θα αξιοποιηθούν μέσα από το ταμείο ανάκαμψης σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ωφεληθούν ζευγάρια από 40 έως 50 ετών. 

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Golden Visa αναγνωρίζοντας τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην πρωτοβουλία που εν τέλει ανέλαβε η κυβέρνηση αν και χαρακτήρισε το κόμμα ως «αντιμεταρρυθμιστική δύναμη που καταψήφισε τα πανεπιστήμια, την επιστολική ψήφο και τον δικαστικό χάρτη».  

«Περιμένω το κατηγορητήριο για τα Τέμπη» 

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αστεία» τα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση για προσπάθεια συγκάλυψης στην τραγωδία των Τεμπών, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει κινηθεί με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς και ήδη 34 άνθρωποι κατηγορούνται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. 

«Φθάνει με την κομματική εργαλειοποίηση του πόνου, ειδικά σε μία εποχή που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει να πει και απολύτως τίποτα άλλο» είπε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας πως και ο ίδιος έχει επικοινωνίες με συγγενείς θυμάτων αλλά «δεν το διαφημίζω και δεν το προβάλλω κάθε φορά που γίνεται» όπως είπε.  

Μάλιστα δεσμεύθηκε πως εάν σταλούν στη Βουλή συγκεκριμένες ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα θα προχωρήσει αμέσως τη συζήτηση επί τη βάση ενός συγκεκριμένου κατηγορητηρίου, το οποίο περιμένει από την αντιπολίτευση.

«Με τη Βόρεια Μακεδονία πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική»

Ως προς το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως αναμένει από τον εντολοδόχο Πρωθυπουργό μία κατηγορηματική δήλωση ότι σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

«Διαφορετικά θα έχει μία πολύ δυσάρεστη πρώτη εμπειρία όταν βρεθούμε όλη μαζί στην Ουάσιγκτον για τα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ στις αρχές Ιουλίου» είπε ο κ. Μητσοτάκης εκτιμώντας πάντως πως στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και η ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας δεν θα σταματήσει στην Ελλάδα… 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό