14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεν κάνουμε βήμα πίσω σε θέματα εθνικής κυριαρχίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Οικονόμου: Να μην επιδιώκουμε εστίες έντασης στην περιοχή μας

Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις του Ακάρ για το Καστελόριζο.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών τόνισε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

«Είμαστε δύναμη ειρήνης και ασφάλειας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε βήμα πίσω σε ότι έχει να κάνει με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία» τόνισε.

Θέλοντας δε να απαντήσει στις προκλήσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αναφέρθηκε και πάλι στο Καστελόριζο, σημειώνοντας ότι απέχει 580 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και μόλις 1.950 μέτρα από την Τουρκία, βρίσκεται δηλαδή σε «απόσταση κολύμβησης», τον προσκάλεσε να οργανωθεί ένας αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων κολυμβητών.

«Είναι καλή ιδέα. Είναι καλύτερα να το δούμε πιο αποφορτισμένα το όλο ζήτημα και με έμφαση στο Διεθνές Δίκαιο. Να μην επιδιώκουμε εστίες έντασης στην περιοχή μας. Είναι κάτι που το χρειάζεται και η Ευρώπη και οι δύο χώρες» κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό