23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Δεν θα εμβολιαστώ και ας χάσω μεγάλα τουρνουά»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σέρβος τενίστας εξηγεί γιατί δεν δέχεται να κάνει το εμβόλιο

Μετά το σάλο που προκλήθηκε μετά την είσοδό του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, την ακύρωση της βίζας του και τη μη συμμετοχή του στο Australian Open, τα μεγάλα τουρνουά σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν αλλάζει θέση και επιμένει πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει και να κάνει το εμβόλιο, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο BBC.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς:

«Ποτέ δεν ήμουν κατά των εμβολίων. Καταλαβαίνω ότι γίνεται μια παγκόσμια προσπάθεια για τη διαχείριση του ιού και να έρθει επιτέλους το τέλος σε αυτή την κατάσταση. Ο εμβολιασμός είναι ίσως η μεγαλύτερη προσπάθεια. Το σέβομαι απόλυτα. Αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου. Για μένα αυτό είναι το βασικό, είναι πραγματικά η αρχή του να κατανοείς τι είναι σωστό και τι λάθος για σένα»,

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εγώ ως επαγγελματίας αθλητής, πάντα εξέταζα προσεκτικά, αξιολογούσα ό,τι έρχεται από τα συμπληρώματα, τα τρόφιμα, το νερό, οτιδήποτε μπαίνει στο σώμα μου ως καύσιμο.

Με βάση όλες τις πληροφορίες που πήρα, αποφάσισα να μην κάνω το εμβόλιο. Κατανοώ τις συνέπειες της απόφασής μου. Μία από τις συνέπειες της απόφασής μου ήταν να μην πάω στην Αυστραλία, ήμουν έτοιμος να μην πάω. Καταλαβαίνω ότι αφού δεν έχω εμβολιαστεί σήμερα, δεν μπορώ να ταξιδέψω στα περισσότερα τουρνουά. Αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω».

Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι αθλητές στα μεγάλα τουρνουά

Η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά τένις της Καλιφόρνια, Indian Wells, ξεκαθάρισε πως όλοι οι αθλητές-τριες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, θέλοντας ν’ αποφύγει «περιπέτειες» όπως στο Open της Αυστραλίας με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Την ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθήσουν και οι επιτροπές των Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλεντον.

Ο Σέρβος σταρ έχει δηλώσει συμμετοχή, ωστόσο οι διοργανωτές του τουρνουά των ΗΠΑ ξεκαθάρισαν ότι όποιος θέλει ν’ αγωνιστεί θα πρέπει να επιδείξει πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό