19.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δεν θα αργήσει να ξαναπαίξει βασικός: Ο Σλοτ τον εμπιστεύτηκε και ο Τσιμίκας έδωσε… ρεσιτάλ []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λίβερπουλ ζορίστηκε, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας και να διατηρηθεί στην κορυφή της Premier League. Ο Κώστας Τσιμίκας πήρε φανέλα βασικού για αυτό το ματς, ως ένδειξη της εμπιστοσύνης που του έχει ο Σλοτ, κι αυτός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την ευκαιρία που του δόθηκε.

Ο Τσιμίκας ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ στο ματς και δημιούργησε το νικητήριο γκολ. Ο Έλληνας διεθνής «διάβασε» σωστά τον χώρο που δημιουργήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με μία φοβερή πάσα-κλειδί τροφοδότησε τον Χάκπο. Ο Ολλανδός γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι και ο Ζότα πλάσαρε για το 1-0.

Δεν ήταν, όμως, μόνο για τη συμμετοχή του στο γκολ που ξεχώρισε ο Τσιμίκας. Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν αλάνθαστος με την μπάλα στα πόδια (66/72 εύστοχες πάσες, 92% ποσοστό επιτυχίας) και μετέδιδε την απαραίτητη σιγουριά στην κατοχή της μπάλας που ζητάει ο Άρνε Σλοτ. Στα 79 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 4/6 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις, 1/1 ντρίμπλα και 1 κερδισμένο φάουλ.

Παράλληλα, οι αριθμοί του στο αμυντικό κομμάτι ήταν εξίσου άψογοι! Ο Τσιμίκας είχε 4/7 κερδισμένες μονομαχίες, 2 απομακρύνσεις, 1 κλέψιμο και 1 τάκλιν. Οι τοποθετήσεις του στο γήπεδο ήταν εξαιρετικές σε φάσεις άμυνας και οι μάχες που έδωσε βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό να περιοριστεί η απειλή του Ισμαΐλα Σαρ, ενός παίκτη που έχει ξανά «πληγώσει» τη Λίβερπουλ στο παρελθόν.

Τα νούμερα του Τσιμίκα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας

79 Λεπτά συμμετοχής97 Επαφές με την μπάλα66/72 Εύστοχες μεταβιβάσεις (ποσοστό επιτυχίας 92)1 Πάσα-Κλειδί4/6 Εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις1/1 Ντρίμπλες4/7 Κερδισμένες μονομαχίες2 Απομακρύνσεις1 Κλέψιμο1 Τάκλιν1 Κερδισμένο Φάουλ

Η αρετή της υπομονής, η μάχη με τον Ρόμπερτσον και το ενδιαφέρον από Premier League

Ο Κώστας Τσιμίκας είχε παίξει σε όλες τις αναμετρήσεις στην προετοιμασία βασικός (εκτός από μία). Ο Άντι Ρόμπερτσον είχε μόλις επιστρέψει από το EURO και ο Σλοτ δεν ήθελε να τον επιβαρύνει περαιτέρω. Ο Τσιμίκας εντυπωσίασε τον Σλοτ με τα χαρακτηριστικά του, με τον Έλληνα διεθνή να καταφέρνει μάλιστα να σκοράρει και για πρώτη φορά ως παίκτης της Λίβερπουλ.

Ο αγώνας ήταν ένα ανεπίσημο φιλικό, αλλά το ότι έκανε το 3-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αναμφίβολα ενθαρρυντικό για τον ίδιο. Εντούτοις, όταν η σεζόν ξεκίνησε, ο Ρόμπερτσον διατήρησε τη θέση του ως βασικός και ο Τσιμίκας πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Ο Σλοτ ήθελε να επιβραβεύσει, όπως εξήγησε σε δηλώσεις του, τους παίκτες που είχαν καθιερωθεί επί Γιούργκεν Κλοπ. Ποτέ, άλλωστε, δεν σκόπευε να πραγματοποιήσει ριζικές αλλαγές. Είχε υπάρξει ξεκάθαρος γι’ αυτό. Απέναντι στη Μίλαν ο Τσιμίκας ξεκίνησε βασικός και παρά την κακή του τοποθέτηση στο γκολ των Ιταλών, συνήλθε γρήγορα και μοίρασε ασίστ (νίκη 3-1).

Ο Τσιμίκας φαίνεται πως διατηρεί την εκτίμηση του Σλοτ και αναμένεται μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων να δούμε το εάν θα πάρει φανέλα βασικού ξανά ή εάν αυτή θα παραμείνει στον Ρόμπερτσον. Η Λίβερπουλ φημολογείται πως ενδιαφέρεται για την απόκτηση ενός νεαρού αριστερού-μπακ για το μέλλον, οπότε και η πώλησή του σύντομα ώστε να γίνει βασικός σε μία ομάδα στη μέση της βαθμολογίας της Premier League δεν είναι απίθανη να συμβεί!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό