27.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δεν θα ακριβύνουν τα κινεζικά ηλεκτρικά μετά τους δασμούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τις τιμές τους, σύμφωνα με τους κατασκευαστές.

Κινεζικές εταιρείες, όπως η MG Motor και η BYD, σχεδιάζουν να διατηρήσουν σταθερές τις τιμές των μοντέλων τους στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2024.

Η MG Motor χαρακτήρισε τους δασμούς «υπερβολικούς» και δήλωσε ότι μπορεί να εμποδίσουν τη μετάβαση της Ευρώπης στην πράσινη ενέργεια.

Στην Ιταλία, οι τιμές των μοντέλων της MG θα αξιολογούνται μηνιαία, ενώ η εταιρεία παραμένει η κορυφαία κινεζική μάρκα στην Ευρώπη.

Παρόμοια, η BYD δεν θα αυξήσει τις τιμές της. Η Seat ανησυχεί για την επίδραση των δασμών στο μοντέλο Cupra Tavascan, ενώ σημαντικές εταιρείες, όπως η Tesla και η BMW, θα επηρεαστούν επίσης.

Η Tesla θα αντιμετωπίσει σχετικά χαμηλούς δασμούς (7,8%), σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που μπορεί να έχουν έως και 45%.

Η Volvo σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή της στο Βέλγιο το 2025 για να αποφύγει τους δασμούς.

Αν και οι δασμοί ενδέχεται να αυξήσουν τις τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μακροπρόθεσμα, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αποφεύγουν άμεσες αυξήσεις για να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό