27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

«Δεν θέλουμε παραθεριστές»: Το μοναδικό και πανέμορφο νησί που δέχεται μόνο 400 τουρίστες τον χρόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα πανέμορφο νησί με καταγάλανες παραλίες έχει βάλει «φρένο» στο μαζικό τουρισμό για να διατηρήσει τη μοναδικότητα του.

Η πάταξη του μαζικού τουρισμού είναι στις ειδήσεις τον τελευταίο καιρό, καθώς οι πόλεις σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους για να αποτρέψουν τις ορδές και να διατηρήσουν την ποιότητα ζωής των ντόπιων.

Ωστόσο, υπάρχει ένας εκπληκτικός προορισμός που οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανώς δεν έχουν ακούσει ποτέ για αυτόν, ο οποίος σχεδιάζει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – και το κάνει περιορίζοντας αυστηρά τον αριθμό των τουριστών που επιτρέπεται να εισέλθουν εδώ και 40 χρόνια.

Ο λόγος για το Lord Howe Island. Αν είστε τυχεροί ώστε να βρίσκεστε ανάμεσα στους 400 ανθρώπους που επιτρέπεται η είσοδος, τότε μπορείτε να το εξερευνήσετε.

«Όσο μπορούμε ακόμα να το διατηρήσουμε μοναδικό, τόσο πιο μοναδικοί είμαστε στον κόσμο», δήλωσε στο CNN ο Anthony Riddle, ένας ντόπιος επιχειρηματίας.

Το νησί βρίσκεται περίπου 600 χιλιόμετρα μακριά από τις ανατολικές ακτές της ηπειρωτικής Αυστραλίας, έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 380 κατοίκων, οι οποίοι σέβονται και διατηρούν το «σπίτι» τους όπως έκαναν οι πρόγονοί τους εδώ και γενιές.

Ο τουρισμός ξεκίνησε το 1947, αλλά στα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι ντόπιοι είχαν ήδη συνειδητοποιήσει την ανάγκη προστασίας του μοναδικού οικοσυστήματος του νησιού – μια προσπάθεια που βοήθησε να αναγνωριστεί το Lord Howe ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1982. Τότε ήταν που οι τοπικοί ηγέτες αποφάσισαν να τελειώσουν μια και καλή με τον τουρισμό – μια απόφαση στην οποία έχουν επιμείνει από τότε.

Σήμερα, το νησί παραμένει πυκνοκατοικημένο με σπάνια φυτά και ζώα – μερικά από τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο – μαζί με τα καταγάλανα νερά που εντυπωσιάζουν κάθε τυχερό επισκέπτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό