18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν εξετάζει η κυβέρνηση επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο «μέτωπο» της πανδημίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Στο θέμα της υποχρεωτικότητας σημείωσε πως ακόμα και στους υγειονομικούς παρά το γεγονός ότι έπρεπε να γίνει, υπάρχει ακόμα κόσμος που αρνείται να εμβολιαστεί αν και είναι σχεδόν 2.5 μήνες χωρίς μισθό. Και ουσιαστικά το  μέτρο δεν απέδωσε μείζονα πράγματα. 

Ουσιαστικά στην κυβέρνηση δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες , ενώ εκτός συζήτησης παραμένει και το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν  η κοινωνία και η οικονομία ανοιχτή και να μην υπάρξουν νέοι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημαντική άνοδο που καταγράφεται στη συμμετοχή στην επιχείρηση Ελευθερία  τόσο για την πρώτη όσο και για την αναμνηστική δόση. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Οικονόμου απάντησε και στο  αν θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα μέτρα, καθώς υπάρχει μια σχετική συζήτηση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως είπε η εκτίμηση είναι ότι δεν θα  χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραία διλήμματα, καθώς υπάρχει μεν μια μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ αλλά το σύστημα υγείας αντέχει. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό