22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δεν γλίτωσε το πρόστιμο ύψους €2.4 δισ. από την ΕΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επιβάλει πρόστιμο €2,42 δισεκατομμυρίων στην Google για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας το 2017. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Google ευνοούσε τις υπηρεσίες της έναντι των ανταγωνιστών και ως εκ τούτου ήρθε αντιμέτωπη με το υπέρογκο χρηματικό ποσό ως ποινή. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να προσφύγει στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ για να αμφισβητήσει τις κατηγορίες.

Το Ευρωπαϊκό Γενικό Δικαστήριο έκρινε την Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δίκιο που επέβαλε πρόστιμο στην Google και σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Το Γενικό Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η Google απομάκρυνε ουσιαστικά τον ανταγωνισμό, ευνοώντας τη δική της υπηρεσία αγορών στις σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης μέσω πιο ευνοϊκής εμφάνισης και τοποθέτησης, ενώ παράλληλα υποβίβαζε τα αποτελέσματα από ανταγωνιστικές υπηρεσίες μέσω αλγορίθμων κατάταξης.

Το Γενικό Δικαστήριο ολοκληρώνει την ανάλυση του, διαπιστώνοντας ότι το ποσό της χρηματικής ποινής που επιβλήθηκε στην Google πρέπει να επιβεβαιωθεί».

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε στο CNBC ότι:

Η σημερινή απόφαση καθιστά σαφές ότι η συμπεριφορά της Google ήταν παράνομη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να αντιμετωπίσει την ισχύ των μεγάλων ψηφιακών πλατφορμών από τις οποίες εξαρτώνται επιχειρήσεις και χρήστες

Στην αντίπερα όχθη, ένας εκπρόσωπος της Google είπε στο CNBC ότι η απόφαση βασίστηκε σε ένα ελάχιστο αριθμό γεγονότων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[EU]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό