19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Περισσότερα από 150 νέα αιτήματα για πληροφορίες εκ μέρους πιθανών θυμάτων και ανθρώπων που έχουν αποδείξεις σε βάρος του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, έλαβαν οι δικηγόροι γυναικών που κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χθες, οι δικηγόροι μίλησαν για «25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων».

Τουλάχιστον 37 γυναίκες κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, ο οποίος πέθανε τον περασμένο χρόνο σε ηλικία 94 ετών.

Πέντε εξ αυτών καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού από τον πατέρα του τελευταίου συντρόφου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ντότι, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι την 31η Αυγούστου 1997.

Φούλαμ: «Προστατεύσαμε τις παίκτριες», δήλωσε πρώην προπονητής

Στο μεταξύ, ένας πρώην προπονητής της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας Φούλαμ δήλωσε ότι είχαν ληφθεί μέτρα προκειμένου να προστατευτούν οι παίχτριες από τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, ιδιοκτήτη της ομάδας μεταξύ 1997 και 2013.

«Διάβασα όλες τις εφημερίδες χθες και για να είμαι ειλικρινής, δεν μου προκάλεσαν τεράστια έκπληξη» είπε στο BBC ο Γκέτα Χάουγκενς, πρώην προπονητής της γυναικείας ομάδας της Fulham το διάστημα 2001- 2003.

«Προστατεύσαμε τις παίκτριες» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «είχαμε διασφαλίσει αυτές οι καταστάσεις να μην λαμβάνουν χώρα».

Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις – «Συγγνώμη» από τα Harrods

«Συγγνώμη» από τα Harrods

«Είμαστε απολύτως συγκλονισμένοι από τους ισχυρισμούς για κακοποίηση που διαπράχθηκαν από τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ», ανέφεραν την Παρασκευή σε ανακοίνωσή τους τα Harrods και πρόσθεσαν: «Αυτές ήταν ενέργειες ενός ατόμου που ήταν αποφασισμένος να καταχραστεί την εξουσία του».

«Αναγνωρίζουμε επίσης πως στη διάρκεια αυτής της περιόδου απογοητεύσαμε τους υπαλλήλους μας που έπεσαν θύματά του και γι’ αυτό ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη», συμπλήρωσαν τα Harrods, προσθέτοντας πως το πολυκατάστημα είναι σήμερα ένας «πολύ διαφορετικός οργανισμός» από εκείνον που ανήκε και ελεγχόταν από τον αλ Φαγέντ.

Mohamed Al Fayed accused of multiple rapes by staff https://t.co/vWr6KvzUzZ

— BBC News (World) (@BBCWorld) September 19, 2024

«Ήταν τέρας, ήμασταν όλοι τόσο φοβισμένοι»

Μία από τις γυναίκες, σύμφωνα με το BBC, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Αιγύπτιο επιχειρηματία στο διαμέρισμά του στο Park Lane.

Μία άλλη γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν έφηβη και χαρακτήρισε «τέρας, χωρίς ηθική πυξίδα» τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, προσθέτοντας ότι «ήμασταν όλοι τόσο φοβισμένοι. Καλλιέργησε ενεργά τον φόβο».

«Ήταν άθλιος», ανέφερε μια από τις γυναίκες, η οποία εργάστηκε ως προσωπική του βοηθός από το 1988 έως το 1991. Η ίδια κατήγγειλε ότι προσπάθησε να τη βιάσει περισσότερες από μία φορές.

Ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση όσο βρισκόταν εν ζωή, ωστόσο όπως αναφέρει το BBC, οι νέες κατηγορίες είναι πρωτοφανούς κλίμακας και σοβαρότητας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό