22.9 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Δεν έχουμε σχέση με τις εκρήξεις στους βομβητές

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ιτσχάκ Χέρτζογκ, πρόεδρος του Ισραήλ, υποστήριξε ότι το κράτος δεν έχει καμία εμπλοκή με τους παγιδευμένους βομβητές, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν θέλουμε πόλεμο με τον Λίβανο».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η χώρα του θα κάνει «ό,τι χρειάζεται» για να εξαλείψει τυχόν απειλές που είναι υπαρξιακές για το κράτος του Ισραήλ.

.@TrevorPTweets: ‘How far is Israel prepared to go against Iran?’

Israeli President @Isaac_Herzog: ‘Israel will go all the ways that’s needed to remove any threats that are existential to the state of Israel’#TrevorPhillips https://t.co/fhIHlpTGAF

Sky 501 and YouTube pic.twitter.com/0rSEctI2eJ

— Sky News (@SkyNews) September 22, 2024

«Θέλουμε την ειρήνη»

«Το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται να βρίσκεται σε πόλεμο με τον Λίβανο, αλλά ο Λίβανος έχει καταληφθεί από μια τρομοκρατική οργάνωση, που εξοπλίζεται από την Ιρανική Αυτοκρατορία του Κακού», ανέφερε επίσης κατά τη συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο Sky News. «Δεν θέλαμε αυτόν τον πόλεμο. Τον ξεκίνησαν η Χαμάς και η Χεζμπολάχ», υποστήριξε.

Οι βομβητές, γουόκι τόκι και άλλες συσκευές επικοινωνίας χειρός που βρίσκονταν στα χέρια μελών της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ εξερράγησαν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 37 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 3.000. Η ισραηλινή Μοσάντ φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις , αν και δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος μέχρι να διαγραφεί η Χεζμπολάχ από τον χάρτη



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό