31.3 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

«Δελφίνια» από χρυσό: Το ελληνικό 1-2 από Γκολομέεβ και Μπίλα στα 50μ. [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Ιστορική επιτυχία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Η Ελλάδα είχε διπλή εκπροσώπηση στον τελικό στα 50μ. ελεύθερο και κατάφερε να κάνει το 1-2. Συγκεκριμένα, ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ήταν αυτός που πήρε το χρυσό μετάλλιο, τερματίζοντας στην πρώτη θέση, ενώ το ασημένιο πήρε ο Στέργιος Μάριος Μπίλας.

Η τρομερή κούρσα τον Γκολομέεβ και Μπίλα

Οι φιλοδοξίες για τους δύο Έλληνες αθλητές ήταν πολύ υψηλές και αυτοί φρόντισαν να κάνουν κάτι μοναδικό στη Σερβία. Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ τερμάτισε πρώτος στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 21.72 και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Τρομερός όμως ήταν και ο Στέργιος Μάριος Μπίλας, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τον συμπατριώτη του, με χρόνο 21.73, με τη διαφορά να είναι πολύ μικρή.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ουκρανός, Βλάντισλαβ Μπούκοχοφ με χρόνο 21.85, με την ελληνική ομάδα κολύμβησης, να βιώνει ιστορικές στιγμές στο Βελιγράδι. Η Ελλάδα έφτασε συνολικά τα 14 μετάλλια στη διοργάνωση, έχοντας πλέον 4 χρυσά, 6 ασημένια και 4 αργυρά.

Ο Γκολομέεβ που τερμάτισε πρώτος, κατέκτησε το τέταρτό του μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά μόλις το πρώτο χρυσό. Τελευταία φορά που ήταν στο βάθρο, ήταν το 2021 στη Γλασκώβη και τη Ρώμη, όπου είχε βγει τρίτος. Ο Μπίλας από την άλλη, έκανε ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε το τρίτο μετάλλιο της καριέρας του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό