Home Πολιτική Δεδομένη η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο

Δεδομένη η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Την υπεράνω πάσης αμφιβολίας αλληλεγγύη της Ισπανίας προς την Ελλάδα εξέφρασε στο κοινοβούλιο της χώρας του ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε τον ομόλογό του Ν. Δένδια, μετά τις αντιδράσεις από ελληνικής πλευράς για την ισπανοτουρκική αμυντική συνεργασία. 

«Η αλληλεγγύη της Ισπανίας προς όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλα, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας, υπεράνω πάσης αμφιβολίας, και το λέω αυτό εδώ, στην έδρα του Κοινοβουλίου» τόνισε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, μιλώντας πρόσφατα στο ισπανικό Κοινοβούλιο, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Τα ανωτέρω κοινοποίησε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο Ισπανός ομόλογός του, μετά τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική τους συνομιλία, γνωστοποιούν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μετά την προχθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ στην Άγκυρα,  ότι η χώρα του ελπίζει να αυξήσει την αμυντική συνεργασία με τη «σύμμαχο στο ΝΑΤΟ», Ισπανία, μέσω της «αγοράς ενός δεύτερου αεροπλανοφόρου και πιθανώς ενός υποβρυχίου».

«Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε στην αμυντική βιομηχανία, όσον αφορά οπλισμένα και άοπλα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», προσέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version