35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΔΕΑΒ: Κάλεσε Ματίας Λεσόρ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, τι έγινε με τα αιτήματα «αιωνίων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας κάλεσε σε ακρόαση τους Ματίας Λεσόρ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη για το μεταξύ τους περιστατικό μετά τον τρίτο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Την ίδια στιγμή, απάντησε στο αίτημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την απαγόρευση εισόδου του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR στο Game 4 των τελικών της Basket League στο ΣΕΦ (12/06, 21:15, ΕΡΤ3).

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η ΚΕΔ απέρριψε το αίτημα των «πρασίνων» για επανάληψη της κλήρωσης από την οποία προέκυψε η διαιτητική τριάδα που θα σφυρίξει τον επερχόμενο αγώνα των «αιωνίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ για το περιστατικό Λεσόρ – Λαρεντζάκη και το αίτημα των «ερυθρόλευκων»:«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

1. Σχετικά με υποβληθέντα αιτήματα τόσο από την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, όσο και από πλειάδα ιδιωτών περί απαγόρευσης εισόδου μεμονωμένου φυσικού προσώπου – παράγοντα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- στον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR, που διεξάγεται στο ΣΕΦ σήμερα, 12 Ιουνίου, δεν υφίσταται εκ μέρους της ΔΕΑΒ σχετική αρμοδιότητα, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΑΒ συστήνει αυτοσυγκράτηση και λήψη κάθε δυνατού μέτρου πρόληψης επεισοδίων και εν γένει φαινομένων βίας από μέρους των διαγωνιζόμενων ΚΑΕ.

2. Καλεί σε ακρόαση στις 17/06/2024 δύο επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές των Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., για φερόμενο περιστατικό βίας (αλληλολάκτισμα μεταξύ τους), που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΑΚΑ, μετά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης στις 10/6/2024 μεταξύ των παραπάνω ομάδων, για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (BASKET LEAGUE), αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό