35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Δείτε το teardown του OnePlus 9 Pro!

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Το iFixit «περιποιήθηκε» το OnePlus 9 Pro, και αφού το άνοιξε, αποφάνθηκε ότι, σε ότι αφορά την επισκευή, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα.

Η διαδικασία ανοίγματος της συσκευής, θυμίζει αρκετά το S21 Ultra, με το πίσω μέρος να είναι καλά κολλημένο με αρκετή κόλλα. Επίσης θα πρέπει να αποσυνδεθούν αρκετά καλώδια, πριν να ελευθερωθεί η μπαταρία. Οπότε δεν μπορεί κάποιος μόνος του να αλλάξει την μπαταρία. Φυσικά, εννοείται ότι αφήνουμε τέτοιες διαδικασίες για τους ειδικούς.

Το τηλέφωνο, όμως, έχει πολύ βολικές λαβές ώστε να τραβηχτεί η μπαταρία, κάνοντάς το αρκετά εύκολο, πολύ περισσότερο από το S21 Ultra το οποίο σε αυτό το σημείο έχει πάρα πολύ κολλητικό υλικό, ώστε να κρατά στη θέση της την μπαταρία.

Μόνο αφού οι μπαταρίες έχουν ελευθερωθεί, μπορεί κάποιος να αφαιρέσει το σύστημα καμερών της συσκευής.

Συνολικά, η «επισκευασιμότητα» της συσκευής, παραμένει στα ίδια επίπεδα με το OnePlus 8 Pro.

«Η εύκολη αφαίρεση της μπαταρίας και η σχετικά τμηματική κατασκευή είναι πάντα ωραία πράγματα να βλέπουμε, αλλά η κολλημένη πίσω πλευρά είναι εμπόδιο και κάνει τα πράγματα αρκετά δύσκολα. Για να φτάσει κάποιος στην οθόνη, χρειάζεται να αποσυναρμολογηθούν αρκετά πράγματα, οπότε θα είναι δύσκολη η επισκευή της σε περίπτωση θραύσης. Σε αυτό συμβάλουν φυσικά τα κολλητικά υλικά και οι καμπύλες στις άκρες», σημειώνει το iFixit στα συμπεράσματά του.

Το τηλέφωνο βαθμολογείται με 4 στα 10 (10 είναι το πιο εύκολο στην επισκευή) στην κλίμακα που έχουν δημιουργήσει. Για σύγκριση το Galaxy S21 Ultra πήρε 3, και το Galaxy S21 πήρε επίσης 4.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό