16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δείτε το εξωπραγματικό ρεκόρ του McMurtry Spéirling στο Goodwood (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο φετινό φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood τις εντυπώσεις έκλεψαν διάφορα αυτοκίνητα από μεγάλους κατασκευαστές. Όμως το ρεκόρ της ανάβασης το έκανε ένα αυτοκίνητο που όμοιό του δεν υπάρχει άλλο στον πλανήτη.
Το McMurtry Spéirling είναι ένα μικρό όχημα, κάτω από τα 3,5 μέτρα σε μήκος και λιγότερο από 1,5 μέτρα σε πλάτος, με θέση για έναν επιβάτη.
Κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με απόδοση πάνω από 1.000 ίππους και χάρη στην χρήση carbon fiber καταφέρνει να ζυγίζει λιγότερο από 1.000 κιλά. Ως αποτέλεσμα αυτού είναι να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 1,5 δευτερόλεπτο!
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, έχει ένα εκπληκτικό αεροδυναμικό πακέτο που του εξασφαλίζει κάθετη δύναμη μεγαλύτερη και από Formula 1.
Η παρουσία του στο φετινό Goodwood είχε έναν και μόνο στόχο, να πάρει το ρεκόρ της ανάβασης από το εκπληκτικό VW ID. R που το είχε επιτύχει το 2019.
Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες, το McMurtry Spéirling με οδηγό έναν πρώην πιλότο της F1, τον Max Chilton κατάφερε να κατεβάσει το ρεκόρ της διαδρομής κατά 0,8 δευτερόλεπτα, όντας πιο γρήγορο από πολλά “επώνυμα” αυτοκίνητα μεγάλων κατασκευαστών.
Η εταιρία που βρίσκεται από πίσω του σκοπεύει να βγάλει λίγες μονάδες σε παραγωγή, με κόστος που θα αγγίζει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Και αν αναρωτιέστε αν πραγματικά το αξίζει, πατήστε το play και δείτε τον δαιμονισμένο τρόπο που επιταχύνει και που στέκεται στην διαδρομή, που το κάνει να μοιάζει με ότι πιο κοντινό έχουμε δει σε Formula 1 (χωρίς τον ήχο όμως…)
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό