18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δείτε τη νέα Bugatti Chiron Pur Sport να απελευθερώνει τα 1.500 άλογα της στην πίστα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά το lockdown της πανδημίας, οι μηχανικοί της Bugatti πήγαν και πάλι στην πίστα Bilster Berg στη Γερμανία για να δοκιμάσουν την εντυπωσιακή Chiron Pur Sport.

Συνολικά οκτώ μηχανικοί, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής ανάπτυξης Stefan Ellrott και ο επικεφαλής ανάπτυξης πλαισίου Jachin Schwalbe, ήταν μαζί με δύο πρωτότυπα Pur Sport στην πίστα.

Η Bilster Berg διαθέτει 9 δεξιά στροφές, 10 αριστερές στροφές, 44 ανηφόρες και κατηφόρες (20 τοις εκατό ανηφόρες και 26 τοις εκατό κατηφόρες), συν αλλαγή σε υψόμετρο (70 μέτρα πάνω από 4.207 μέτρα).

«Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη, γιατί η Chiron Pur Sport έχει ρυθμιστεί για μέγιστη απόδοση και πλευρική δυναμική. Οι γύροι στις δοκιμαστικές πίστες είναι απίστευτα σημαντικοί εδώ», είπε ο Ellrott. «Με τη Chiron Pur Sport, ακολουθούμε μια πιο ακραία και ριζοσπαστική αναπτυξιακή προσέγγιση. Είναι το τέλειο αυτοκίνητο για όλους αυτούς τους οδηγούς που απολαμβάνουν τις στροφές στα όρια και θέλουν να αισθάνονται μια σύνδεση με το δρόμο».

Για πρώτη φορά, η λειτουργία ESC Sport+ της Chiron επιτρέπει στους έμπειρους οδηγούς να driftάρουν την Pur Sport, ενώ βρίσκεται στην πίστα, ελέγχοντας το πίσω άκρο με το πεντάλ του γκαζιού προτού το ESC τους μαζέψει.

«Ακόμα και για τους μηχανικούς μας, που είναι πολύ εξοικειωμένοι με τη Chiron, είναι τόσο διασκεδαστικό που δεν θέλουν να βγουν από το αυτοκίνητο. Η Chiron Pur Sport σας κάνει καλύτερο οδηγό», είπε ο Jachin Schwalbe.

Σε σύγκριση με την κανονικό Chiron, η Pur Sport διαθέτει πιο σφιχτό πλαίσιο και κοντότερο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ο κινητήρας των 8.0 λίτρων περιστρέφεται τώρα στις 6.900 σ.α.λ. (+200 σ.α.λ.). Τα ελαστικά Michelin Sport Cup 2R είναι μια νέα εξέλιξη και προσφέρουν 10% περισσότερη πρόσφυση. Είναι 50 κιλά ελαφρύτερη από τη Chiron, έχει καλύτερη αεροδυναμική και νέα γεωμετρία ανάρτησης.

«Ο κινητήρας W16 με 1.500 PS και 1.600 Nm ροπής αισθάνεσαι τώρα σαν να ανεβαίνει ακόμα πιο γρήγορα, παρέχοντας μια πολύ πιο απτή και συναισθηματική εμπειρία οδήγησης», είπε ο Stefan Ellrott. “Οι ταχύτητες αλλάζουν με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό με φουλ γκάζι».

Η Bugatti θα ξεκινήσει την παραγωγή της Chiron Pur Sport (περιορίζεται σε 60 μονάδες) το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Η τιμή για μια είναι 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό