12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δείτε την Bugatti Chiron Pur Sport, που είναι φτιαγμένη για πίστα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από πολύ καιρό καθυστερήσεων λόγω πανδημίας και κορωναϊού, η Bugatti έβγαλε την πολύ special Chiron Pur Sport στην πίστα για να “ξεμουδιάσει”.
Η βόλτα έγινε στην πίστα Bilster Berg και συμμετείχαν δύο πρωτότυπα, και κάποια στιγμή αργότερα θα ταξιδέψουν έως το Νurburgring κυνηγώντας ίσως και ένα ρεκόρ στην φημισμένη πίστα.

Στην συγκεκριμένη μικρή πίστα, βρέθηκαν 8 μηχανικοί της εταιρίας για να προετοιμάσουν τα δύο πρωτότυπα όσο καλύτερα γινόταν. Η συγκεκριμένη Bugatti έχει αρκετές διαφορές από την κανονική Chiron, με σημαντικές βελτιώσεις στην ανάρτηση με πιο σφιχτά ελατήρια (65% εμπρός και 33% πίσω).
Το κιβώτιο έχει πιο πυκνή διάταξη και ο W16 κινητήρας των 8 λίτρων έχει αυξημένο όριο περιστροφής κατά 200 σ.α.λ. Υπάρχουν επίσης ειδικά ελαστικά για αυτή την έκδοση τα Michelin Sport Cup 2R που έχουν 10% καλύτερη πρόσφυση.

Μάλιστα είναι και ελαφρύτερα κατά 50 κιλά κάτι που βοηθούν στην καλύτερη οδική συμπεριφορά στην πίστα λόγω της βελτιωμένης γεωμετρίας. Η εταιρία σκοπεύει να κατασκευάσει 60 μονάδες από την Pur Sport και το κόστος της θα είναι στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό