22.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δείτε σοκαριστικά crash-test από την δεκαετία του ’80 (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 1984, η Volkswagen παρήγαγε ένα ερευνητικό βίντεο για την ασφάλεια που μοιάζει περισσότερο με θρίλερ παρά με τυπική επίδειξη δοκιμών πρόσκρουσης.

Το βίντεο ανοίγει με απόκοσμες σκηνές κυκλοφορίας, σειρήνες έκτακτης ανάγκης και ένα στοιχειωμένο soundtrack, δημιουργώντας έναν ζοφερό τόνο που θυμίζει αστυνομικό δράμα.

Το μήνυμα είναι σαφές: τα τροχαία ατυχήματα είναι συχνά και αν είστε ο επόμενος, θα θέλετε να είστε σε ένα Volkswagen.

Το βίντεο εστιάζει στις εξελίξεις της VW στον τομέα της ασφάλειας, ιδιαίτερα στα εμπορικά φορτηγά και το εμβληματικό VW Bus, τα οποία είχαν σχεδιασμό καμπίνας και δεν διέθεταν αερόσακους.

Αν και αυτά τα σχέδια μπορεί να φαίνονται επικίνδυνα με τα σημερινά δεδομένα, η Volkswagen υποστήριξε ότι οι δομικές ενισχύσεις, οι αντηρίδες πρόσκρουσης και οι πτυσσόμενες στήλες τιμονιού έκαναν τα οχήματά της ασφαλέστερα από ό,τι αναμενόταν για την εποχή.

Η ταινία τόνισε επίσης την πρόληψη των ατυχημάτων, υπογραμμίζοντας τη σημασία των καλών φρένων και του ισορροπημένου πλαισίου για την ευελιξία.

Ενώ το βίντεο δείχνει πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία ασφάλειας από τότε, δείχνει και την εξέλιξη που έχει υπάρξει στον τρόπο που αποτυπώνεται αυτή η διαδικασία σε εικόνες, που πλέον δεν φτιάχνονται για να σοκάρουν αλλά για να ενημερώσουν τους καταναλωτές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό