20.9 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δείτε σε βίντεο τι συμβαίνει στο σώμα όταν σταματήσετε να πίνετε αλκοόλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα συναρπαστικό βίντεο δείχνει σε προσομοίωση τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα σας όταν σταματήσετε να πίνετε αλκοόλ.

Στο εν λόγω βίντεο αποτυπώνεται πώς το αλκοόλ επηρεάζει το σώμα σας και τι συμβαίνει όταν σταματήσετε να πίνετε. Παράλληλα, εξηγείται πως «το συκώτι αρχίζει αμέσως να φιλτράρει τις τοξίνες και τα σάκχαρα που βρίσκονται στο αλκοόλ».

Στο βίντεο που είναι αναρτημένο στο YouTube αναφέρεται: «Μετά από περίπου μία ώρα, το σώμα σας έχει φιλτράρει το αίμα σας αρκετές φορές και έχει μεταβολίσει τα ποτά που έχετε πιει. Ο χρόνος που χρειάζεται το σώμα σας για να διασπάσει το αλκοόλ σχετίζεται άμεσα με την ποσότητα που έχετε καταναλώσει».

Περίπου 24 ώρες αφότου σταματήσετε να πίνετε, το «ανοσοποιητικό σας σύστημα επανέρχεται στο φυσιολογικό. Μέσα σε τρεις έως πέντε ημέρες, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε ακόμη περισσότερα οφέλη. Η αρτηριακή σας πίεση αρχίζει να πέφτει και αρχίζετε να αισθάνεστε λιγότερο αγχωμένοι».

Το βίντεο συνεχίζει: «Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι η όρεξή σας αρχίζει να μειώνεται περίπου μια εβδομάδα αφού σταματήσετε να καταναλώνετε αλκοόλ».

Μετά από ένα δεκαπενθήμερο χωρίς αλκοόλ, «μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι γνωστικές σας ικανότητες αρχίζουν να βελτιώνονται» και περίπου τρεις εβδομάδες έως ένα μήνα αργότερα, «το συκώτι σας θα σας ευχαριστεί».

«Χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το αλκοόλ, το συκώτι σας μπορεί να επικεντρωθεί στη διάσπαση άλλων τοξινών που παράγονται από το σώμα, οι οποίες συνολικά θα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο υγιείς», εξηγεί το βίντεο. «Η αναγέννηση του κατεστραμμένου ιστού απαιτεί χρόνο, αλλά συμβαίνει πολύ πιο γρήγορα όταν σταματήσετε να πίνετε.

Ένα ή δύο μήνες μετά την τελευταία σας γουλιά αλκοόλ, το συκώτι σας θα λειτουργεί ξανά με πλήρη ισχύ».

Φωτ.: YouTube
Γιατί το αλκοόλ θεωρείται καρκινογόνο

Σύμφωνα με το βίντεο, δύο μήνες νηφαλιότητας επαναφέρουν την καρδιά σας από οποιαδήποτε βλάβη που μπορεί να έχει προκληθεί από την υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Με την πάροδο του χρόνου, περισσότερα οφέλη για την υγεία θα γίνουν εμφανή, αλλά ορισμένες σημαντικές θετικές παρενέργειες μπορεί να μην είναι καθόλου αισθητές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, το αλκοόλ έχει βρεθεί ότι είναι καρκινογόνο, δηλαδή συγκαταλέγεται στις ουσίες που υπάρχει πιθανότητα να αποτελούν αιτία καρκίνου.

Το βίντεο προσθέτει: «Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για ορισμένους τύπους καρκίνου, κάτι που είναι λογικό όταν το σκέφτεσαι.

Δεδομένου ότι το σώμα σας τεχνικά βλέπει το αλκοόλ ως τοξίνη και το συκώτι σας είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση αυτής της τοξίνης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολύ αλκοόλ, έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του ήπατος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό