35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Δείτε πως κατασκευάζεται το νέο Ford Explorer (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer κατασκευάζεται σε ένα από τα πλέον σύγχρονα, αυτοματοποιημένα και πράσινα εργοστάσια κατασκευής οχημάτων στον κόσμο: το νέο Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford που βρίσκεται στην Κολωνία.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο, που μετασχηματίστηκε ύστερα από επένδυση 2 δισ. δολαρίων της Ford, έχει τη δυνατότητα να παράγει ένα Explorer κάθε 54 δευτερόλεπτα, διαθέτοντας μια ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής και υπερσύγχρονα εργαλεία και αυτοματισμούς που συνολικά καταλαμβάνουν μια επιφάνεια 125 εκταρίων.

Σημαντικές Τεχνολογικές Καινοτομίες: Η διαδικασία παραγωγής του ολοκαίνουργιου Ford Explorer ξεκινά με αυτοματοποιημένα καθοδηγούμενα οχήματα που μεταφέρουν υλικά και έτοιμα εξαρτήματα στους σταθμούς εργασίας.

Για να εξασφαλιστούν κορυφαία επίπεδα ποιότητας και ακρίβειας, η Ford χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τη συγκόλληση με λέιζερ της οροφής στο κυρίως αμάξωμα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Πάνω από 600 ρομπότ συνεργάζονται αρμονικά για την κατασκευή κάθε νέου Explorer, από την επιλογή και την τοποθέτηση εξαρτημάτων έως τη μεταφορά μεγάλων φύλλων μετάλλου.

Εξελιγμένα Συστήματα Ελέγχου Ποιότητας: Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford είναι εξοπλισμένο με ένα φορητό ρομποτικό σύστημα με κάμερες που λειτουργεί με AI για να σαρώνει το αμάξωμα κάθε νέου αυτοκινήτου και να εντοπίζει τυχόν αποκλίσεις. Επιπλέον, ένα σύστημα μέτρησης υψηλής ακριβείας με αισθητήρα ινών φωτονικών κρυστάλλων ελέγχει βασικά σημεία του οχήματος. Τουλάχιστον 1 με 2 οχήματα επιλέγονται τυχαία κάθε μέρα από τη γραμμή παραγωγής για εξονυχιστικό έλεγχο.

Βαφή και Περιβαλλοντική Προστασία: Στο βαφείο του εργοστασίου, το αμάξωμα του Explorer υποβάλλεται σε εμβαπτισμό για αντισκωριακή προστασία και περιστρέφεται κατά 360 μοίρες για να αποφευχθούν φυσαλίδες αέρα. Το αποσταγμένο νερό που χρησιμοποιείται φιλτράρεται συνεχώς και επαναχρησιμοποιείται, με αποτέλεσμα εξοικονόμηση έως και 1.000 τόνων CO2 ετησίως.

Τελική Συναρμολόγηση και Έλεγχος: Κατά την τελική συναρμολόγηση, ένα σύστημα AI με κάμερες ελέγχει όλες τις ηλεκτρικές συνδέσεις και ένας σαρωτής λέιζερ ανιχνεύει για τυχόν ανεπιθύμητα σωματίδια πριν η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης ενσωματωθεί στο αμάξωμα. Κάθε όχημα υποβάλλεται σε τελικό ποιοτικό έλεγχο όλων των εξαρτημάτων και επιφανειών του, με τη βοήθεια προηγμένων σκαναριστών και εξειδικευμένου προσωπικού.

Ψηφιακά Δίδυμα και Παραγωγή Κλειστού Βρόχου: Σε όλη τη διαδικασία παραγωγής, το σύστημα «ψηφιακών διδύμων» παρακολουθεί την ποσότητα των εξαρτημάτων και την αποδοτικότητα κάθε διαδικασίας σε πραγματικό χρόνο. Το κεντρικό πάνελ ελέγχου του εργοστασίου, με συνολική επιφάνεια 25 τ.μ., παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τα εργαλεία, τον εξοπλισμό, την παράδοση υλικών και την ασφάλεια εργασίας.

Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία θέτει νέα πρότυπα στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας υψηλή ποιότητα, προηγμένη τεχνολογία και περιβαλλοντική ευαισθησία.

License expires ————————– IN PERPETUITY License region ————————– GLOBAL License scope ————————– A – Earned editorial, press releases, press kits B – All non-broadcast digital and online media C – All non-broadcast digital and online media, plus Retail and POS (showrooms, events etc) D – All print media (newspaper, magazine etc) and image rights ————————– This content is solely for editorial use and for proing indiual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Britain C&PA only.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την χορογραφία των προηγμένων ρομπότ και συστημάτων με την βοήθεια των οποίων κατασκευάζεται στο Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία το νέο Ford Explorer:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό