16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δείτε μία απίστευτη έξοδο σε αυτοκινητόδρομο της Κίνας (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Mε την φόρα που έχουν πάρει οι Κινέζοι και την διαρκή ανάπτυξή τους, είναι προφανές ότι ότι βάλουν στο μυαλό τους θα το καταφέρουν. Όπως για παράδειγμα αυτή η εντυπωσιακή χάραξη σε αυτοκινητόδρομο η οποία δεν έχει όμοιό της στον κόσμο.
Η τεράστια αυτή κοιλαδογέφυρα είναι μία από τις πολλές που έχουν υψωθεί στην ορεινή επαρχία της Guizhou η οποία βρίσκεται τα νοτιοανατολικά της χώρας και έχει πολλά βουνά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι κατασκευαστές είχαν ένα σημαντικό πρόβλημα να αντιμετωπίσουν: έπρεπε να φτιάξουν μία έξοδο που να οδηγεί προς την πλευρά του βουνού.

Όμως δεν υπήρχε άλλος τρόπος να γίνει αυτό πέρα από την άκρως εντυπωσιακή κατασκευή που βλέπουμε, η οποία ουσιαστικά είναι ένας τρόπος αναστροφής για να μπει το αυτοκίνητο στο απέναντι ρεύμα και έτσι να βγει δεξιά προς την κατεύθυνση του βουνού.
Όλα αυτά φαίνονται πολύ εντυπωσιακά για εμάς, όμως για τους Κινέζους είναι μία καθημερινότητα πλέον. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κίνα προστίθενται κάθε χρόνο περί τα 150.000 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων (κάπου 10.000 χιλιόμετρα το μήνα), όταν για παράδειγμα η δεύτερη στην κατάταξη χώρα, οι ΗΠΑ, φτιάχνουν μόνο 95.000 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων ετησίως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό