20.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δείτε ένα crash-test από την δεκαετία του 90! (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παθητική ασφάλεια των αυτοκινήτων είναι κάτι που θεωρούμε δεδομένο σήμερα, και συχνά ξεχνάμε πόσο σημαντικά βήματα έχουν γίνει.
Αρκεί να ρίξετε μία ματιά στο που παραθέτουμε για να αντιληφθείτε πόσο έχουμε προχωρήσει σε αυτόν τον τομέα.
Στην συγκεκριμένη δοκιμή υπάρχει μία μετωπική σύγκρουση μεταξύ ενός pick-up Ford F150 και ενός σπορ μοντέλου, του Mitsubishi 3200 GT.
Και τα δύο αυτοκίνητα κατασκευάζονταν στην δεκαετία του 90 με τα δεδομένα εκείνης της εποχής σε ό,τι έχει να κάνει με παθητική ασφάλεια που προσφέρουν.
Ή για να είμαστε ακριβείς, για την παθητική ασφάλεια που δεν προσφέρουν, καθώς όπως βλέπουμε όλα γίνονται ένας σωρός από σίδερα, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για την σωτηρία των επιβατών.
Και τα δύο αυτοκίνητα παθαίνουν σοβαρές ζημιές ενώ μόνο από μεγάλη τύχη θα μπορούσε να βγει κάποιος ζωντανός από εκεί μέσα.
Σήμερα βέβαια όλοι θεωρούμε αυτονόητο ότι τα αυτοκίνητά μας μπορούν να αντέξουν τέτοιου είδους συγκρούσεις, με τις ζώνες παραμόρφωσης να προστατεύουν τον ζωτικό χώρο των επιβατών στην καμπίνα.
Δείτε το σοκαριστικό και σκεφτείτε πόσο σημαντικά βήματα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε σήμερα τόσο υψηλά επίπεδα ασφάλειας ακόμα και από τα φθηνά, καθημερινά μας αυτοκίνητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό